Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: “dárdais” meccsen ikszelt a Hertha

A berliniek csütörtöki Európa-liga-szereplésére való tekintettel vasárnapra időzítette a Német Labdarúgószövetség az Augsburg-Hertha BSC mérkőzést, amely a Bundesliga 15. fordulójának zárómomentuma volt.

augsburg_hertha

Cauibyra ma nem volt ellenszere Dárdai Pál fiainak… (kép forrása: kicker.de)

Augsburg – Hertha BSC 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Cauiby (74.) ill. Kalou (90+1.)

A Bundesliga igazi szerelmesei mára már valószínűleg egytől egyig tisztában vannak vele, hogy a Dárdai-féle Hertha BSC nem az a csapat, amelyik elkapkodná a mérkőzés lezárását. Nem történt másképp ma sem, a berliniek az első félidőt a saját térfelükön töltötték, biztonságos távolból figyelve, hogy hogyan próbál rajtuk fogást találni a német élvonal kisebbik bajor csapata.

A második játékrész sem hozott komoly változást: az Augsburg töretlenül próbálkozott, ám a Hertha védelme falként állta a támadásaikat. A vendégek támadójátékával azonban nem lehetett túlságosan elégedett Dárdai Pál, aminek megváltoztatása érdekében már az 58. percben két támadót hozott be. A becseréltek egyike, a korábban éppen Augsburgban játszó Alexander Esswein sebessége felpörgette ugyan valamelyest a berlini kontrákat, a 74. percben mégis a brazil Caiuby góljánál szökkenhetett talpra a WWK Arena közönsége.

Ám aki ismeri Dárdait, azt is tudja jól, hogy nem szabad a 80. perc után sem temetni csapatát, mint ahogy ma is a 91. minutumban született a döntő gól, amit ráadásul két csere, Kalou és a fent említett Esswein hoztak össze. Újabb kitűnő húzás, mellyel továbbra is víz felett tartja Kapitányunk a kerete erőssége alapján kiesésre ítélt csapatot…

Írta: Wernigg Márton