Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

525! – Messi egyre közelebb egy különleges rekordhoz!

Lionel Messi habár az Aranylabdáról lemaradt, egy nem mindennapi rekordot adott át a múltnak azzal, hogy góllal vette ki a részét a Villarreal 2:0-ás legyőzéséből.

(Kép: fcbarcelona.com)

Lionel Messi a Barca második találatát jegyezte a Villarreal elleni vasárnap esti bajnokin. Ez a gól egy különleges mérföldkőhöz hozta el az argentin klasszist, aki immáron 525 gólt jegyez a Barca színeiben (606 mérkőzésen – a szerk.).
1965 és 1979 között szintén 525-ig jutott a Bayern Münchenben a németek legendás csatára Gerd Müller, aki az egy klubban szerzett legtöbb gól tekintetében a dobogó harmadik fokát foglalta el – Illetve foglalja el addig, amíg Messi meg nem szerzi az 526-at.

Az ötszörös Aranylabdás klasszis előtt így most már csak az osztrák-cseh Josef Bican (534) és Pelé (643) áll az ide vonatkozó rangsorban.

Érdekesség, hogy Gerd Müller egy korábbi, sokáig megdönthetetlennek hitt egyéni rekordját szintén Messi adta át a múltnak: Mégpedig az egy naptári éven belül szerzett legtöbb találatot. Müller 81 góljához a Barca 10-ese 2012-ben még tízet hozzátéve tartja a csúcsot!