Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Feyenoord-hetes, Ajax-siker

Kiütéses vereséget mért városi riválisára a Feyenoord, míg az Ajax nehezen verte az Az-t, de a PSV vezeti a bajnokságot.

2017-12-15 Training Ajax Toekomst Amsterdam

Megállíthatatlan volt a Feyenoord a rotterdami rangadón, hiszen a piros-fehérek valósággal elgázolták vetélytársukat. Persze kötelező is volt nyerniük van Bronkhorst fiainak, hiszen a Sparta sereghajtóként várta az összecsapást. A Feyenoord már az első félidőben eldöntötte a három pont kérdését, csak az volt kérdőjeles, mennyinél állnak meg Berguis-ék. Nos, a hét egység volt a végállomás, amellyel a mezőny harmadik legtermékenyebb csapata lett a Feyenoord.

Sparta Rotterdam – Feyenoord 0-7
G.: Vilhena (4., 28.), Vente (8.), St. Juste (15.), Tapia (48.), Berghuis (71.), Basacikoglu (88.)

Az Ajax is nyert idegenben, de az Alkmaar nehezebb dió volt az amszterdamiaknak. A győzelemmel ráadásul öt pontra megközelítette a listavezető PSV Eindhovent. Az Alkmaar relatíve korán, az első félidő derekán szerzett vezetést, amelyet Klaas-Jan Huntelaar egalizált a szünet előtt. A második félidő elején Lasse Schöne büntetőjével már a fővárosiak vezettek, hogy aztán Svensson hajrábeli kiállítását követően emberhátrányban fejezte be a meccset az AZ.

AZ – Ajax 1-2
G.: Jahanbakhsh (25., 11-esből) ill. Huntelaar (45.), Schöne (51., 11-esből)

A forduló további eredményei:

Willem II – Zwolle 2-3
Heerenveen – NAC Breda 1-0
PSV – Den Haag 3-0
Twente – Vitesse 1-1
Roda – Venlo 0-1

Később ér véget:

Excelsior – Groningen

A bajnokság állása:

holland

~GS~