Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: gól nélkül nyitotta a fordulót a Bilbao és a Las Palmas – előzetes

Az Athletic Bilbao és a Las Palmas összecsapásával kezdődött a La Liga 23. fordulója, amiről a rendhagyó előzetesünkben először olvashattok, majd a forduló további mérkőzéseiről kaphattok információt. 

w_900x700_09230645_ech5409

Forrás: laliga.es

Az Athletic már a 4. percben gólt szerzett Yerai Alvarez révén, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Az első félidőben ennél komolyabb helyzet nem alakult ki, egy 34. perces Raul GArcia szólót leszámítva, mindkét csapat inkább csak járatta a labdát, de az ellenfél kapujához nem tudtak közel kerülni.

A második játékrész ennél már izgalmasabb volt, és leginkább az Athletic Bilbaóról szólt. A labda is sokkal többet volt náluk, és többet is tudtak . percben támadni. A 67. percben Markel Susaeta ugrott a legmagasabbra egy beadást követően, de a kapus hárítani tudta a próbálkozást. A 75. percben Aritz Aduriz kapott szép beadást a kapu előtt és el is tudta lőni a labdát, ami a kapu jobb oldalába tart, de a kapus ezt is védeni tudta. A 87. percben Inaki Williams remek egyéni megmozdulása után a jobb alsó sarkot célozta meg, de Leandro Chichizola időben elindult a lövésre és menteni tudott. A 94. percben még volt esélye a hazaiaknak a mérkőzést Benat szabadrúgásával, de Chichizola bravúrral védett.

Athletic Bilbao – Las Palmas: 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Aduriz (12.), Saborit (51.), Arrizabalaga (52.), Raul Garcia (77.) ill. Navarro (12.), Calleri (41.) Michel (59.), Chichizola (79.)
Kiállítás: – ill. –

szombati napon folytatódik a forduló a Villarreal és az Alaves összecsapásával. A “Sárga tengeralattjáró” nem tudta kihasználni a Real botlását az előző fordulóban, az Alaves viszont igen jó formában várja a találkozót. Ezt követően a Malaga fogadja az Atletico Madridot. Simeone gárdája egyre jobb formában van, és szinte biztosan nem lesz számukra kemény ellenfél a tabella jelenleg legutolsó helyén tanyázó Malaga. Fél hétkor a Leganes találkozik azzal az Eibarral, akik a 11. forduló óta a második legtöbb pontot szerezte a ligában a Barcelona után. A nap zárásaként a Real Madrid fogadja a Real Sociedadot a Santiago Bernabeuban. A királyiaknak ismét nehéznek bizonyult a Levante, és a második meccsükön is csak egy pontot tudtak haza vinni. A Sociedad nincs jó helyzetben, habár egy hosszabb vereségi széria után végre győzni tudtak az előző fordulóban a Depor ellen.

Vasárnap ebédidőben kezdődik a Sevilla – Girona összecsapás. Vincenzo Montella csapata bejutott a Király-kupa döntőjébe, ám a bajnokságban már nem megy ilyen jól nekik, és a nagyon jó formában játszó Girona ellen sem lesz könnyű dolguk. Ezután következik a Barcelona és a Getafe találkozója. A katalánok bajnoki címét még az Espanyol elleni döntetlen sem rengetheti meg, a Getafe ellen pedig újra brillírozhatnak. Ezután a Celta Vigo fogadja az Espanyolt, majd a nap zárásaként városi derbit láthatunk a Valencia és a Levante között. Marcelino csapata nagyon visszaesett a szezon eleji remek forma óta, legutóbbi három meccsükön kikaptak. A Levante viszont a Real Madrid ellen begyűjtött egy pont motivációjával utazhat a Mestallába.

Hétfőre már csak egy mérkőzés marad, a Deportivo La Coruna – Betis találkozó. A Depor a kiesés elől menekül, míg a Betis remekül teljesít, és a középmezőny elején foglal helyet jelenleg a tabellán.

A 22. forduló mérkőzései:

SZOMBAT:

13:00 Villarreal – Alaves (TV: Sport 1)
16:15 Malaga – Atletico Madrid (TV: Sport 2)
18:30 Leganes – Eibar 
20:45 Real Madrid – Real Sociedad (TV: Sport 2)

VASÁRNAP:

12:00 Sevilla – Girona (TV: Sport 1)
16:15 Barcelona – Getafe (TV: Sport 2)
18:30 Celta Vigo – Espanyol
20:45 Valencia – Levante (TV: Sport 2)

HÉTFŐ:

21:00 Deportivo La Coruna – Betis

A bajnokság állása a 23. forduló előtt:

Screenshot_2