Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: „Még egy jó szezon is rosszra fordulhat” – Piqué

Az FC Barcelona egyelőre a mostani idény egyik legmeggyőzőbb teljesítményt nyújtó csapata. A katalánok minden sorozatban állnak, ám az előttük álló bő három hónap gyilkos tempót ígér, a hiba lehetősége pedig benne van bármikor.

piqué002

Körülbelül még három hónap van hátra a szezonból. Az FC Barcelona a Copa del Reyben már finalista, a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős, míg a spanyol bajnokságot toronymagasan vezeti.

A Barca az elmúlt négy hétben nem kevesebb, mint kilenc meccset játszott, így talán mégsem akkor skandalum a hétvégi, Getafe elleni 0-0. Nem is szabad alábecsülni Messiék formáját, lévén ekkora hajtás mellett lehetetlen elvárás a folyamatos győzelmi kényszer.

Természetesen a gárda vezéregyéniségeinek fontos szem előtt tartania az óvatosságot, ami egyet jelent azzal, hogy mind a sajtón keresztül a szurkolók, mind pedig a többi csapattárs figyelmét fel kell hívni a nyugodtságra az erőltetett menet megkezdése előtt. Így tett a sztárvédő, Gerard Piqué a minap:

„Mint minden sorozatban, amelyben a Barca részt vesz, van esélyünk, de óvatosnak kell lennünk, mert az elvárások mindig hatalmasak. Még akkor is, ha a légkör pozitív. Az elmúlt évekből figyelünk a tanulságokra, tudván, hogy elég egy rossz BL este, és egy nagyon jó idény is nagyon rosszra fordulhat. Tudjuk, hogy jó helyzetben vagyunk, de nagyon óvatosnak kell lennünk.”

– nyilatkozta a világ-, és Európa-bajnok bekk, az AS-nak.

Jelen állás szerint az FC Barcelonára idén még minimum tizennyolc meccs vár minden kihívást figyelembe véve, de ez a szám akár huszonháromra is felszökhet egy esetleges BL-döntőbe jutással.

Balogh József