Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Érdekes jeleneteket hozó mérkőzésen kapott ki Gulácsi Péter csapata – Videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 23. fordulójának zárómérkőzésén a Frankfurt otthonába látogatott a Leipzig. A két csapat találkozója, igencsak érdekes jeleneteket hozott, amely kiváló végszója volt ennek a fordulónak. 

A két együttes összeállításában leginkább a vendégek részéről volt tapasztalható meglepetés. A csapatból kimaradt Werner és Poulsen is, melynek oka egyértelműen a rotáció volt, hiszen a Leipzig csütörtökön még Nápolyban szerepelt Európa liga mérkőzésen. A hazaiaknál nagy változások nem voltak az előző fordulóhoz képest, viszont a szurkolók nehezen fogadták a hétfői játéknapot, melynek az egész meccs során hangot is adtak.

boatengfra

Boateng találata döntőnek bizonyult. (kép: kicker.de)

A Gulácsi Péterrel felálló vendégcsapat egészen jól kezdte a mérkőzést, hiszen már a 13. percben vezetést szerzett. A Leipzig egy gyönyörű támadást vitt végig a jobb oldalon, mely után Augustin mattolta Hradecky kapust. A vendégek öröme azonban nem sokáig tartott, ugyanis 22. minutumban a mostanság igencsak jó formában lévő Chandler talált a kapuba, ezzel döntetlenre alakítva az eredményt. A hazai szurkolók örömére az 1:1-s állás nem sokáig tartott. A 26. percben Rebic húzott el a jobb oldalon egy kontratámadás révén, majd Boateng elé tálalt, aki bevette magyar válogatott hálóőrünk kapuját. A 32. percben folytatódtak az események, ugyanis Zwayer játékvezető büntetőt ítélt a Leipzig-nak. Azonban Köln-ből jött a segítség a játékvezetőnek, mely szerint les előzte meg a szabálytalanságot, így az ítélet visszavonásra került. A folytatásban mindkét csapat aktívan futballozott, a félidő hajrájában pedig a hazaiak harmadik találata is megszülethetett volna, de Rebic közeli próbálkozását Gulácsi hárította remekül. A játékrész lefújását követően az indulatok is elszabadultak a pályán, de a játékvezető nem szankcionálta a történéseket.

A második játékrész némi spéttel indult. A hazai szurkolók teniszlabdákat és pénztárgép szalagokat dobáltak a pályára, melyeket kissé nehézkesen távolítottak el. Végül egy pár perces késéssel útjára indult a labda a második félidőben is.

A lendületes és izgalmasnak mondható játék folytatódott tehát, de nagyon nagy helyzetek nem alakultak ki, annak ellenére sem, hogy Leipzig az első félidőhöz képest még javult is. Gól nem, viszont kényszerű csere és hazai sárga lapok tarkították játékrészt. Keita a jobb combját fájlalta, helyére Forsberg állt be. Jó hír a Leipzig szurkolóknak, hogy a játékos a saját lábán hagyta el a pályát. A folytatásban kissé enyhültek a csapatok, kevesebb helyzet alakult ki mindkét kapu előtt. A hátrányban lévő Leipzig számára még csak kisebb egyenlítési lehetőségek sem alakultak ki, a hazaiak pedig nem is nagyon erőltették a támadást, inkább csak a védekezésre építettek. A mérkőzés tehát viszonylag csendesen csordogált el a hármas sípszóig, amely után a Frankfurt örülhetett jobban.

Összegezve a Frankfurt jobban akarta a győzelmet, így megérdemelten tartotta otthon a három pontot, míg a vendég Leipzig kissé fásult volt ezen a találkozón.

Frankfurt – Leipzig 2-1 (2-1)
Helyszín: Commerzbank-Arena (Frankfurt, Németország) – 45.100 néző; Vezette: F. Zwayer
Gólszerzők: Chandler (22.), Boateng (26.) ill. Augustin (13.)
Sárga: Rebic (33.), Wolf (38.), Hasebe (47.), Chandler (64.), Boateng (66.), Falette (75.) ill. Orban (51.), Klostermann (81.)
Kiállítás: – ill. –

Frankfurt: Hradecky – Salcedo, Abraham, Falette – da Costa, Hasebe, Boateng (Fernandes 68.), Chandler – Wolf (Gacinovic 83.), Haller, Rebic (Jovic 80.) Vezetőedző: N. Kovac

Leipzig: Gulácsi – Laimer, Orban, Upamecano, Klostermann – Keita (Forsberg 61.), Ilsanker, Demme (Poulsen 46.), Sabitzer – Lookman (Werner 76.), Augustin Vezetőedző: R. Hasenhüttl