Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videó: Amikor 2009-ben Iniesta lába elsült a Stamford Bridgen!

Egy legendás párharc újabb felvonása következik ma este a Stamford Bridgen, avagy a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Chelsea vendége az FC Barcelona lesz. Egészen elképesztő számadat, de ez lesz a két csapat 13. BL-mérkőzése az ezredforduló óta, és ha valaki, akkor a londoni alakulat tényleg a katalán óriás mumusának tekinthető. A Barca a két csapat legutóbbi hét meccséből egyet sem tudott megnyerni, sőt a Stamford Bridge gyepéről még soha nem jöttek le győztesen Messiék.

Chelsea+v+Barcelona+UEFA+Champions+League+-HjG2TD5CWTx

Legutóbb 2012-ben találkoztak a felek az elődöntőben, a párharc végkimeneteléről pedig sokat elárulok, ha azt mondom, hogy a kiírás győztese a Chelsea lett, mely a fináléban legyőzte a Bayern Münchent. Legendás párharcok és egy legendás gól, avagy jobb felhozóvideó nem is kell, mint Andrés Iniesta 2009-es gólja a 93. percben, mely döntetlent ért és továbbjutást a katalánok számára, akik aztán a fináléban legyőzték a Manchester United csapatát és Pep Guardiolával a csúcsra jutottak.

Akkor a párharc első felvonása egy 0:0-ás döntetlent hozott Barcelonában, a visszavágón pedig Essien nagyon hamar vezetést szerzett a londoniaknak. Ráadásul Abidal a mérkőzés 66. percében a kiállítás sorsára jutott, így nem csak gól, de emberhátrányba is került a Barca, mely nem adta fel és Iniesta zseniális gólja révén kiharcolta a döntőbe jutást. A Chelsea szurkolói már a továbbjutást ünnepelték, a lefújás pillanatát várták és tényleg már csak másodpercek voltak vissza. Egy beadást követően Essien a gólszerző volt az aki luftot rúgott, így nem sikerült a felszabadítás. Ami utána jött, arra pedig minden Barca-szurkoló emlékszik. Eufória, örömünnep és örömtől könnyes arcok, míg a túloldalon méla döbbenet és a tudat, hogy ennyi volt, nincs több idő, ebből nem lesz finálé. Ez volt a Bajnokok Ligája történeténeke egyik legemlékezetesebb momentuma, melyet most videón is megmutatunk.