Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lesz-e újabb Kluivert Barcelonában?

A holland vonulatnak jelenleg nyomát sem lehet látni Barcelonában, igaz Johan Cruyff kézjegye és munkássága a mai napig ott lapul a Nou Camp falai között. Korábban Phillip Cocu, Johan Cruyff, Frank de Boer, Ronald Koeman, Michael Reizing és Patric Kluivert is magára öltötte a katalánok gránátvörös-kék szerelését, legutóbb pedig hollandként a nem sokkal Lus van Gaal után érkező Frank Rijkaard regnált a kispadon. Jelenleg egy hollandja van a csapatnak a második számú kapus Jasper Cilessen személyében. Kérdés, hogy mikor tér vissza a holland vonulat, ha egyáltalán visszatér és a téma aktualitását élvezi, avagy lesz-e újabb Kluivert katalán mezben!?

Kluivert

Jelenleg inkább a dél-amerikai vonulat dominál a katalán sztárcsaptál, a feltett kérdés pedig többnyire költői. A legendás támadó Patrick Kluivert fia Justin Kluivert  ugyanis már az Ajax felnőtt bontogatja a szárnyait, a sajtó pedig előszeretettel gondolja tovább a pályafutását. Egyetlen egy gyermek sincsen könnyű helyzetben, akinek az édesapja kiváló labdarúgó volt, a mérce magas, az összehasonlítás pedig elkerülhetetlen. A 18 esztendős Justin esetében azonban úgy fest, hogy az alma nem esett messze a fájától, avagy korántsem biztos, hogy valaha is akkora labdarúgó lesz, mint édesapja, de kétségtelenül a tehetsége megvan és ezt a pályán is kamatoztatja.

A 171 centi magas szélső támadó az Ajax saját nevelésű labdarúgója és immáron valamivel több mint egy éve profi szerződést kapott a felnőttben. A tavalyi szezon még az Ifjúsági BL-ben az Ajax U19-es csapatában osztotta a gólpasszokat, idő közben azonban a holland élvonalban, majd pedig a nemzetközi porondon az Európa-ligában is bemutatkozott. A Lyon elleni elődöntős párharc során mindkétszer csereként kóstolhatott bele a légkörbe, a United elleni finálén azonban nem jutott szóhoz.

Idén azonban már kulcsembernek számít, a bajnokságban a legutóbbi 16 meccsen mindig ott volt a kezdőben és többnyire végig a pályán is volt. Összességében 23 bajnokin 6 gólt és 4 gólpasszt jegyez. Teljesítményével kiérdemelte a holland válogatott meghívóját, így ott van a bő keretben, mely Anglia és Portugália ellen készül majd a hétvégi bajnoki fordulót követően.

204225067-75c93034-7f65-48f4-b775-92e9571908ca

Természetesen a jövőjét illető pletykák egyre több sportlap hasábjain ülnek meg, avagy az Arsenal, a Barcelona és a Manchester United is szókapcsolatba került már a nevével. Azt azonban nem tudni, hogy ezen pletykák csak a zsurnaliszták agyszüleményei, vagy valós alapot képezve Justin neve tényleg ott szerepel az említett klubok “bevásárlólistáján”. Az Ajax mindenesetre szeretne jól kijönni az esetleges klubváltásból, ami érthető is, ám Justin szerződése 2019 nyaráig szól csak, mely itt van a kertek alatt. Jelenlegi piaci értéke felfelé szárnyal, legutóbb január közepén frissített a transfermarkt, akkor 7,5 millió euróra taksálták az ifjú tehetséget, akinek ügynöke, na most figyeljenek: MINO RAIOLA!

 

Justin Kluivert helyében ön melyik lehetőséget választaná?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...