Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Több hétre kidőlt a Barcelona alapembere

Hiába aratott magabiztos 3-0-s győzelmet – és jutott tovább – a Barcelona csapata a Chelsea elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján, egy kis üröm így is vegyült a katalánok örömébe…

reuters

(forrás: reuters.com)

A mérkőzés 61. percében ugyanis a Barca alapembere, Sergio Busquest sérülés miatt cserét kért (a helyére pályára lépő André Gomes egyébként bíztatásként hatalmas ovációt kapott a Camp Nou közönségétől). A vizsgálatok után a Barcelona hivatalos közleményben tudatta: Busquets jobb lábának ötödik ujjában eltörött az egyik csont, a diagnózis pedig legalább 3 hét kihagyást jelent.

Az elkövetkező hetek futballprogramját böngészve pedig látható, a játékosnak szinte biztosan ki kell hagynia a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének április 3-án vagy 4-én esedékes odavágóját, illetve az egy héttel későbbi visszavágóra való felépülése is meglehetősen kérdéses.

A Barca a bajnokság keretein belül vasárnap az Athletic Bilbaot fogadja, majd a válogatott szünet után a Sevillához látogat, így a katalánoknak ezeken a nem túl könnyűnek ígérkező mérkőzéseken mindenképp Busquets nélkül kell jelenlegi nyolc pontos előnyüket megtartaniuk vagy akár növelniük.

(zp)