Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gennaro Gattuso: sportszerűségből jeles

A csütörtök esti Arsenal-Milan Európa-liga nyolcaddöntő 3-1-es végeredményét elnézve akár azt is gondolhatnánk, az “ágyúsok” magabiztos játékkal fektették két vállra olasz riválisukat…

3529

(forrás: reuters)

Az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy a Hakan Calhanoglu remek góljával vezetést szerző Milan nem sokáig élvezhette előnyét, ugyanis négy perccel később a játékvezető Danny Welbeck botrányos műesését büntetővel díjazta, amit a “sértett” gólra is váltott, így a Milannak legalább további két gólt kellett volna szereznie a továbbjutás kiharcolásához.

A mérkőzést a londoniak egyenlítő gólja után lélekben feladó Milan vezetőedzője, Gennaro Gattuso viszont nem az ominózus jelentre hegyezte ki elemzését: “Büszke vagyok a fiúkra és a teljesítményünkre, hazai pályán ment el a továbbjutás. Ami igazán feldühített, az az, hogy a végére kiengedtünk, a 3-1-es eredmény kicsit bosszant. Welbeck egy csatár, azt tette, amit tennie kellett. A játékosok is hibáznak, nemcsak a játékvezetők. Nem akarok a ma esti teljesítményükről beszélni, nem szeretem a kifogáskeresést.”

Gattusónak a második gólnál nagyot hibázó Donnarummához is volt egy jó szava: “Gigiónak ki kell húznia magát. Nem szabad, hogy ez a gól befolyásolja, ez csak egy szerencsétlen epizód volt. A világ egyik legjobb kapusa, teljesen megbízok benne. Nem szabad, hogy a Reina érkezéséről szóló hírek megzavarják.”

Arsène Wenger szavai Welbeck mutatványa kapcsán: “Még nem láttam a jelenetet, nem tudom, hogy büntető volt-e. A Milan játékosai nem voltak boldogok, amit meg is tudok érteni, mert tényleg nem tudom, hogy mi történt. Ha Danny tényleg feldobta magát, beszélni fogok vele.”

(zp)