Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A West Ham tinédzserét figyeli a Dortmund – Sajtóhír

Szigetországi értesülések szerint a német élvonalban szereplő Dortmund együttese egy fiatal, csiszolatlan gyémántra vetett szemet. A transzfer a nyáron akár meg is valósulhat egy nem túl magas összeg fejében.

Quina

Quina kopogtat a West Ham ajtaján, de lehet Dortmund-ban következik be az áttörés. (kép: premierleague.com)

A sárga-fekete ruhr-vidéki együttesnél már évek óta előnyben részesítik a fiatal játékosokat, amely a csapat átigazolási politikájából nagyszerűen kivehető. Az elmúlt nyáron több tinédzser is érkezett a klubhoz, mint például Jadon Sancho, Dan-Axel Zagadou vagy éppen Sergio Gómez. Hozzájuk csatlakozhat a most következő transzfer időszakban az a Domingos Quina, aki jelenleg a West Ham együttesét erősíti.

A 18 esztendős portugál középső-középpályással még inkább a West Ham második csapatánál számolnak, de már a felnőttek között is kapott lehetőséget. A Carabao kupában (angol ligakupa) három meccsen szerepelt, köztük az Arsenal elleni decemberi negyeddöntőben, ahol kezdőként 83 percet játszott. Az áttörés ugyanakkor még várat, a korábban a Chelsea fiataljai között is szereplő játékosnál.

A hírek szerint a londoni klub egy tisztességes átigazolási díj fejében akár meg is válna a tehetséges Quina-tól, akit a Dortmund szívesen szerződtetne. Ha a játékos távozása valóban bekövetkezik, akkor az, komoly frusztrációra adhat okot a csapat szurkolóinál. A West Ham ugyanis nem az első tehetségét „herdálná el”.

oxfordwhu

Oxford-tól könnyű szerrel vált meg a West Ham United. (kép: mirror.co.uk)

Reece Oxford esete még biztosan aktívan él a csapat szimpatizánsainak a fejében. A szakértők szerint nagy jövő előtt álló védő jelenleg kölcsönben a Mönchengladbach-nál futballozik, de a nyáron minden bizonnyal végleg elveszíti őt a West Ham. Mostani csapata mellett a Leipzig is igényt tartana Oxford szolgálataira, aki a következő szezonban akár Quina-val is összefuthat egy német bajnokin, a „Kalapácsosok” szurkolóinak legnagyobb bánatára.

Báló Bence