Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy-egy gól és kiállítás a román rangadón – videóval

A román bajnokság playoffjának második fordulójában összecsapott a listavezető CFR Cluj elsőszámú üldözőjével, a Steauával. Egy hajrában szerzett bukaresti gólnak köszönhetően végül döntetlennel zárult a derbi.

steaua

(Fotó: FC Steaua Bucharest / Twitter)

A 36. percben a Steaua-hátvéd Benzar karjára pattant a labda, az emiatt talán kissé szigorúan megítélt büntetőből szerzett vezetést a kolozsvári csapat, Culio magabiztos ítélet-végrehajtó volt. Öt perccel később a Steaua a kapufát találta el, centiken múlt, hogy Budescu kicsit megpattanó kapáslövése nem a hazai kapuban kötött ki. A 64. percben Peteleu kiállításával nagy esélyt kaptak a vendégek, ám hét perccel később Pintilit is leparancsolta a játékvezető a pályáról, így egyenlő létszámban fejezték be a mérkőzést a felek. A hosszabbításban aztán a jónéhány helyzetet kidolgozó Steaua végül meg is szerezte a megérdemelt egyenlítő gólt, Morais bal oldali beadásával találta meg a hosszún Planicot, akinek a középre visszafejelt labdáját a csereként beálló francia támadó, Harlem-Eddy Gnohéré passzolta a hálóba.

A két csapat között így aztán megmaradt a kétpontos különbség, a Cluj nem tudott ellépni elsőszámú üldözőjétől. A harmadik helyezett CS Universitatea Craiova is ikszelt pénteken, így ők két pont lemaradással követik a bukarestieket.

https://www.youtube.com/watch?v=T4c1T_SgcIc

CFR Cluj – Steaua Bucuresti 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Culio (38. – tizenegyesből) ill. Gnohéré (90+2.)
Kiállítás: Peteleu (64.) ill. Pintili (73.)

A rájátszás állása két kör után:

románn

(A tabelláért köszönet az eredmények.com-nak!)