Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: remek meccsen lépett tovább a Marseille

Gyorsan megfordította az összesített állást a Marseille, de a lipcseiek a második félidőben visszajöttek a meccsbe. A csattanó a franciáké lett.

marrbl

Négy alapemberét nélkülözve lépett pályára Marseilleben az RB Leipzig, amely az első összecsapáson egygólos előnyt szerzett, s a visszavágón is gyorsan előnybe került, ám a franciák a szünetre megfordította az összecsapást. Bruma góljával szerzett vezetést a német gárda már a meccs elején, hogy aztán nem sokkal később már a Marseille vezessen. Előbb Ilsanker öngóljával egyenlített, majd Sarr találatával megfordította a találkozót a jobban játszó kikötővárosi alakulat, de ez is csak a meccsnullra volt elegendő. A találat előtt Gulácsi előbb Sanson löketét hárította, majd a szögletet követően ismét Sanson került helyzetbe, de ekkor még blokkoltak a németek védői, hogy aztán a kipattanót a védő vágja be. Viszont a németek álltak ekkor továbbjutásra idegenben szerzett góllal. Sőt, negyedóra elteltével Payet is bevette Gulácsi kapuját, a játékvezető azonban nem adta meg a franciák gólját, s egészen a játékrész hajrájáig tartotta magát a Leipzig, ekkor azonban Payet szabadrúgását Thauvin továbbította a kapuba, így máris a franciák álltak továbbjutásra.

marrbl2

A második félidőt is nagy elánnal kezdte mindkét együttes, minek következtében a Marseille már három perc elteltével Mitroglu próbálkozását védte Gulácsi, a kipattanót Amavi elé került, de ezt is védte a magyar válogatott kapus. Tíz perccel később ismét a görög támadó próbált túljárni a magyar kapus eszén, de mellé lőtt, két percre rá Augustin kapásgóljával visszajött a meccsbe a Lipcse, de aztán Payet bombájával ismét a franciák álltak továbbjutásra. A hajrában mindent egy lapra tettek fel Hassenhüttl tanítványai, de Pelé eszén egyszerűen nem tudtak túljárni. Pedig Werner és Poulsen előtt is adódott lehetőség, mígnem a hajrában éppen Poulsen került ziccerbe, de Pelé lábaiban elakadt a labda, oda lett így az újabb vendég gól. A ráadásban még egy szögletet is kiharcolt a német társaság, de a sarokrúgást követően lekontrázta ellenfelét a hazai alakulat, s az üresen maradt kapuba Sakai lőtte a párharcra végleg pontot tevő gólt. A visszavágó alapján teljesen megérdemelten jutott tovább a rutinos játékosokkal felálló Marseille.

marrbl3

Marseille – RB Leipzig 5-2 (3-1)
Stadio Velodrome, 61883 néző, vezette: Kuipers (holland)
Gólszerzők: Ilsanker (6., öngól), Sarr (9.), Thauvin (38.), Payet (60.), Sakai (90+4.) ill. Bruma (2.), Augustin (55.)
Sárga lapok: Thauvin (38.), Mitroglu (51.), Sakai (90.) ill. Konate (87.)
kiállítva:

Marseille: Pelé – Sakai, Kamara, Luiz Gustavo, Amavi – Lopez, Sanson – Sarr (Rami, 28.), Thauvin (Ocampos, 63.), Payet (Zambo, 83.) – Mitroglu. Vezetőedző: Rudi Garcia

RB Leipzig: Gulácsi – Ilsanker, Konate, Upamecano (Bernardo, 66.), Klostermann – Kampl, Demme (Forsberg, 54.), Keita, Bruma – Augustin, Sabitzer (Y. Poulsen, 59.). Vezetőedző: Ralph Hassenhüttl

Továbbjutott: a Marseille 5-3-as összesítéssel.

 

~GS~