Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Napoli nyerte a Juve elleni csúcsrangadót! – videóval

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában ma este igazi csúcsrangadót rendeztek, ugyanis a címvédő Juventus a Napolit fogadta. A meccs után is a Juve maradt az élen, ám Allegri legénységének csupán 1 pontnyi előnye maradt a riválisával szemben!

IMG_20180422_224707A kemény ütközet vége Napoli sikert hozott a Juve otthonában! A szezon végén vajon elmarad az újabb címvédés? (forrás: twitter.com/sscnapoli)

Csúcsrangadót rendeztek meg az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 34. fordulójának ma esti meccsén. Az élen álló, címvédő Juventus ellenfele a torinóiak mögött álló, a bajnoki címre pályázó Napoli együttese volt.

A 17. percben alakult ki a rangadó első nagy helyzete. Ekkor hazai részről Pjanic végezze el a Juvénak megítélt szabadrúgást, majd a labda a kapufán csattant! A 24. minutumban már a Napoli is villant, amikor Hamsík lövése kevéssel ment el Buffon kapuja mellett. A 38. percben pedig már a labda a kapuban landolt, ám a Napoli gólja nem volt érvényes, Insigne találatát a játékvezető nem adta meg les miatt! Az első játékrészben több érdemleges már nem történt. A szünetig mezőnyben a Napoli dominált, a Juventus pedig kaput sem talált az első játékrész során.

A térfélcserét követően egy változtatás volt, a hazaiknál Dybalát Cuadrado váltotta. Az 52. percben Hamsík lőhetett volna gólt, ám a Napoli ekkor sem került előnybe, a szlovák próbálkozása a védők gyűrűjéből ment mellé. Tíz perccel ezután Insigne is próbálkozott, de távoli lövését könnyen fogta Buffon. A 84. percben Callejón passza után igyekezett Milik betalálni, de távoli lövését Buffon hárítani tudta. Viszont meglett az eredménye a Napoli dominanciájanak, ugyanis a legvégén, a 90. percben Koulibaly révén került előnybe a hazaiak nagy riválisa egy szöglet utáni fejessel (0-1)! A háromperces ráadás során már semmi érdemleges nem történt, így a Napoli nagy sikert aratva fontos három pontot zsebelt be a címvédő Juve otthonában! A nápolyiak ezzel a sikerükkel már egy pontra vannak a Zebráktól, így nagyon izgalmas véghajrá jön a bajnokságban, ahol könnyen lehet ezúttal trónfosztás!

Serie A, 34. forduló
Juventus – Napoli • 0-1 (0-0)
Helyszín: Allianz Stadion, Torinó. Vezette: Gianluca Rocchi
Gólszerzők: – , ill. Koulibaly (90.)
Sárga lapok: Asamoah (9.), Benatia (9.), Pjanic (27.), ill. Albiol (16.)
Kiállítás:

Juventus: Buffon – Höwedes, Benatia, Chiellini (Lichsteiner, 11.), Asamoah – Khedira, Pjanic – Douglas Costa (Mandzukic, 71.), Dybala (Cuadrado, 46.), Matuidi – Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Napoli: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui – Allan (Rog, 80.), Jorginho, Hamsík (Zielinski, 71.) – Callejón, Mertens (Milik, 61.), Insigne. Vezetőedző: Maurizio Sarri

Nagy Dávid