Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazil csodagyereket igazolt a Bayer Leverkusen – hivatalos

A német Bundesliga-ban szereplő Bayer Leverkusen együttese hivatalosan is bejelentette, hogy a következő szezontól náluk folytatja pályafutását a brazil csodagyerek, Paulinho.

paulinho

Vajon beválik majd neki a Leverkusen? (kép: espn.com)

A jelenleg még a brazil Vasco da Gama együtteséhez tartozó 17 esztendős Paulinho, július 15-én, a 18. születésnapján fogja aláírni szerződését a gyógyszergyári alakulattal, melynek értelmében öt szezonra kötelezi el magát a klubhoz.

Az ifjú szélső megszerzése komoly fegyvertény a klub számára, hiszen több európai élcsapat is szívesen a soraiban tudta volna Paulinho-t. Az U20-as brazil válogatott labdarúgóért az értesülések szerint 20 millió euró körüli összeget utalt át a Leverkusen a rio de janeiroi együttes számlájára.

A játékos nyilatkozatában elárulta, hogy miért is döntött a Leverkusen mellett.

„A Bajnokok Ligájában szeretnék játszani és tovább akarom fejleszteni magam. A megbeszélések során bemutatták a klubot, a csapatot és a játékosokat. Egy nagyszerű fiatal csapat, ahol biztos vagyok benne, hogy otthon fogom magam érezni és sikeres leszek.”

Paulinho továbbá elárulta azt is, hogy több honfitársának is a Leverkusen-nél indult be a karrierje, ami szintén egy döntő tényező volt abban, hogy oda igazoljon.

„Emerson, Lucio, Jorginho, Ze Roberto és Juan mind-mind fantasztikus játékosok voltak, kiknek a karrierjük a Bayer Leverkusen-nél kezdődött. Ennek a klubnak óriási népszerűsége van hazámban, mindenki tudja, hogy egy olyan európai csapat, amelynél sok honfitársam megkovácsolta a saját szerencséjét.” – árulta el Paulinho.