Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fogynak a veretlenek

A Footgolf Match Play League 2018-as kiírásának második fordulója után a legmagasabb osztályban már csak Bacskai Bence és Gelencsér Gábor maradt veretlen, ráadásul a sorozat első kiírásában vezetlenül szereplők közül az eddig hibátlanul teljesítő Bogár Krisztián és Varga Gábor is vereséget szenvedett.

2KÖR_EREDMÉNYEI

 

2kör_A_LIGA_tabellaAz A ligában a második forduló máris a legnagyobb rangadót tartogatta, hiszen a magyar ranglista első két helyezettje, Podusil György és Bacskai Bence találkozott egymással. Az FMPL első kiírásában is ők voltak a legjobbak, Bacskai nyert, Podusil lett akkor a második. Szerdai mérkőzésükön Bence került előnybe Kisorosziban, az Albert pályán rendezett meccsükön, négy lyuk után 2-0-ra vezetett, amit a hetesen minimalizált „Podó”. A tízesen ugyan megint kettőre duzzadt a különbség, a 12-est és 13-ast hozva Podusil egalizált. A találkozó a 17-esen dőlt el, ahol egyetlen rúgással Bacskai volt jobb. Miután az utolsót egyaránt négyből fejezték be, Bacskai nyert (4-3) és maradt veretlen.

A legmagasabb osztályban Gelencsér Gábor maradt még száz százalékos két kör után. Kókai Ferenc ellen jól is kezdett, három szakasz után 2-0-ra vezetett, de az ötös után már 2-2 volt az állás. 3-2-es „Geli” vezetéssel fordultak rá a második kilencre, ahol megint sikerült Gábornak kettővel meglépnie, ám Kókai egyenlített, sőt a 16-os nyerve fordított (5-4). Az utolsó két lyuknál viszont egyaránt egy lövéssel jobb volt Gelencsér és a sírból visszahozva a találkozót nyerni tudott 6-5-re.

Bogár Krisztián a B Ligát veretlenül nyerte legutóbb, és mivel az első fordulót is nyerte pár hete, még nem volt veresége az FMPL történetében. Eddig. Pedig jobban kezdett, mint a születésnapos Papp Péter, de Bogár egypontos előnyét Papp rendre ledolgozta az elején. Krisztián a 12-esen már 5-3-ra vezetett, de az utolsó öt etapon nem tudott jobban teljesíteni ellenfelénél, aki viszont hármat is behúzott a hajrában, megfordítva, majd megnyerve az izgalmas derbit (6-5).

Czirbus Tamás bizonyult jobbnak az egyesen Nagy Balázs ellen, de tizennégy szakaszon át nem tudott kevesebb rúgásból szakaszt befejezni ezt követően. Ez ahhoz vezetett, hogy Nagy – nyerve az ötös, hetes, kilences, tizenkettes lyuknál – egyenlített és fordított is a folytatásban, tucatnyi lyuk megjátszása után 4-1-re vezetett. Czirbus hozva a tizenötöst, visszajött meccsbe, de mivel Nagy nyerte a következőt, két lyukkal a vége előtt eldőlt a mérkőzés (5-2), Tomi már csak faragni tudott a hátrányán (5-3).

Czirbushoz hasonlóan járt Cziffra Zoltán. Nyerte az első szakaszt Balázsi Csaba ellen, azonban többször már nem örülhetett (rész)sikernek. Balázsi a kettesen ikszre módosította az állást, a négyesen átvette a vezetést, majd ezzel a 2-1-gyel masíroztak el egészen a tizenegyedik lyukhoz. Onnan ötből négyet Csaba nyert, amivel 6-1-re ellépett, és már nyert is idő előtt, az eredmény pedig már nem is változott az utolsó három szakaszon.

2kör_B_LIGA_tabellaA B Ligában Mayer Zoltán Zakar Jánossal mérkőzött. Előbbi a hármason jutott fórhoz, amit jól őrzött, és a kilencesen 4-2-es előnyével fordultak rá a második „félidőre”. Ugyan kialakult már hárompontos különbség is, Zakar meccsben tudott maradni (5-3 a 13. szakasz után). A tizennégyest nyerve Mayer viszont megint hárommal ment, a távolság kettejük között nem csökkent, csak a hátralévő szakaszok száma. Győzelmét a tizenhatos megnyerésével biztosította be, a végén pedig 8-4-re nyerve őrizte meg makulátlan mérlegét.

Így tett Pap Ferenc is, akinek dolgát Sipőcz Béla nehezítette meg alaposan. Pap szerzett vezetést a hármas lyuknál, amit Sipőcz az ötösön annullált. Még egy ütésváltás fért bele az első kilencen, 2-2-vel mehettek a második kilencre. Ekkor Pap sorozatban hármat nyerve 5-2-re ellépett. A tizenötösön Sipőcz szépített, de a tizenhatos nyerve (6-3) Pap már behozhatatlan előnyre tett szert, végül a tizenhetest is hozva 7-3-ra nyert.

Varga Gábor és Albert László is nyerte az első meccsét, sőt, Vargának még nem volt veresége match play formátumban, hiszen az első kiírást hibátlanul nyerte a C ligában. Gábor jobban is kezdett, rögtön hozta az első szakaszt, és ugyan Albert hamar egyenlített, az ötös után már 3-1-re Varga vezetett. A nyolcas, kilences és tizenegyest nyerve viszont Laci fordított (4-3). Varga gyorsan reagált, és azonnali duplával visszavette az előnyt. A fordulatokban gazdag meccsen Albert következett, nyerve a 15. és 16. szakaszt (6-5). Mivel az utolsó kettőn nem volt különbség a teljesítményükben, Albert maradt veretlen a 2018-as kiírásban.

Sain Antal alaposan bekezdett Bőhm Zoltán ellen, rögtön nyerte az első két etapot. Bőhm időben kapcsolt, azonnal egyenlített, sőt, a hatos után már ő vezetett, de a kilencest hozta Sain és remiről folytatták a felek a második kilencen (3-3). A fordulás után Sain rögtön fordított, de Bőhm ekkor indult be igazán, ötből négyet nyerve 7-4-re elhúzott, és két szakasszal a vége előtt meg is nyerte a változatos összecsapást, amit végül 8-5-tel könyvelhetett el.

Izgalmasan alakult az Andrások mérkőzése, Bodócs és Becsei nem sokat tapogatózott, három szakasz után egy-egy szakaszgyőzelmet mondhattak magukénak, majd miután Bodócs nyerte az ötöst, sokáig pontcsend következett. Bodócs azzal, hogy a tizenkettes és tizenötös lyuknál is jobb volt, 4-1-re vezetett hárommal a vége előtt. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodva Becsei hozta a 16. és 17. etapot, de tizennyolcast már nem tudta, sőt, Bodócs eggyel jobb volt nála, amivel meg is nyerte a mérkőzést (5-3).

2kör_C_LIGA_tabellaA C Ligában második sikerét könyvelhette el Lévai Richárd. Hamar előnybe került Molnár Attila ellen (nyerve a második és harmadik szakaszt), a már ekkor a magyarázkodó szöveget fogalmazó Molnár a négyesen szépített, de az ötösön visszaállt a kétpontos különbség. Féltávnál mégis Molnár állt jobban, köszönhetően egy eagle-nek is. Lévai a tízesen egyenlített, majd innen fej-fej mellett haladtak a felek, és érkeztek 6-6-tal az utolsó szakaszra, ahol egy rúgással Lévai volt jobb, és nyerte meg az izgalmas mérkőzést.

Érchegyi Csaba sem rontott idáig, ezúttal Horváth Bence legnagyobb bánatára. Igazán egyenrangú felekként masíroztak sokáig, a harmadik lyuknál kialakult 1-1-es állás a tizenegyedik szakaszig kitartott. Innen lépett el Érchegyi, a következő négyen hármat hozott és már 4-1-re ment. Horváth nem tudott közelebb férkőzni, csupán az utolsó lyuknál volt jobb, azaz 4-2-re Csaba nyerte az összecsapásukat.

Kiss Gyula a harmadik száz százalékos játékos a harmadosztályban. Csatári Zoltán ráijesztett, hozta az első szakaszt, de azonnal jött a válasz, majd a fordítás a hetesen, és egy-egy szakaszgyőzelem után 3-2-es Kiss előnnyel fordultak. Gyula a tizenegyes, valamint a tizennégyes és tizenötöst is nyerve ideje korán besöpörte a győzelmet, hiszen így hárommal a vége előtt 6-2-re vezetett. Csatári javított az arányon a hajrában, kettőt is nyerve, de Kiss így is 6-4-re tudott győzni.

Ujszászi Balázs nem tudta megőrizni veretlenségét, György Dánielviszont 1-1-re módosította mérlegét. Pedig Ujszászi bekezdett, az ötös után már 3-1-re, a kilences után 4-2-re vezetett. György a 12-esen érte utol (4-4), de Balázs azonnal visszavette a fórt a következő lyuk teljesítése után. Dani azonban nem adta magát, a 15-öst és a 16-oson jobbnak bizonyult, fordított (6-5), mivel az utolsó kettőt pedig mindketten 4-4-ből fejezték be, György 6-5-tel húzta be első match play sikerét.

Két sérüléssel bajlódó játékos találkozott az Ujvári IzaSteigler Ferenc mérkőzésen. Utóbbi kezdett jobban, és hamar ellépett, 4-0-ra vezetett nyolc szakasz után. Iza hozta a következő kettőt, szorossá téve a találkozót. Feri a tizennégyest megnyerve került közel a győzelemhez (5-2), ami a következőn biztossá vált, mivel azonos rúgásszámból fejezték be a szakaszt. Az utolsó előttin még egyet rápakolt az előnyre Steigler, ami a végeredményt is jelentette egyúttal (6-2). Remélhetőleg nem ez volt az utolsó mérkőzésük a ligában, Izát hétfőn műtötték, Ferit pedig részleges izomszakadással diagnosztizálták. Mindkettőjüknek ezúton is jobbulást kívánunk. A sorozat majd május végén folytatódik a harmadik fordulóval.

3KÖR_PÁROSÍTÁSAI