Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: drámai csatában tizedszer is kupagyőztes az Újpest!

A Magyar Kupa idei fináléjában a Puskás Akadémia a kilencszeres győztes Újpest feszült egymásnak a Groupama Arénában. 

pafc603

A bajnokság után a második legrangosabb kupasorozat idei fináléját is a Ferencváros otthonában a Groupama Arénában rendezték meg. A 2005-be megalapított Puskás Akadémia első trófeáját szerette volna megszerezni a kilenszeres győztes Újpest ellen. Az első kupadöntőt még 1910-ben rendezték meg, a sorozat legeredményesebb gárdája a Ferencváros 23 sikerrel míg az MTK 12 és az Újpest 9 sikerrel követik a sorban a zöld-fehéreket. Az idei kupagyőztes is az Európa-liga első selejtezőkörében indulhat a nemzetközi porondon. A Magyar Kupa győztes csapata az Európa Liga-induláson túl 100 millió forinttal, csaknem 330 ezer euróval gazdagodik, míg a vesztes valamivel több mint 20 milliót kap.

A találkozó első lehetősége a 2. percben adódott a Puskás Akadémia előtt, egy pontrúgást követően Henty fejelt. Az első negyedóra végén Burekovic bal oldali beadását az ötösről a lécre vágtaa Pauljevics, megelőzve Trajkovskit, míg a kipattanóból nem sikerült gól szerezniük a lila-fehéreknek. A 23. percben komoly lehetőséget hagyott ki a Puskás Akadémia, miután Spandler a bal oldalról éles szögből lőhetett kapura, próbálkozása azonban az egyik újpesti védőn irányt változtatott Pajovics azonban óriási védéssel megakadályozta a Puskás Akadémia vezetését. A 33. percben Knezevic bal oldali beadását Henty fejelte fölé. Az első félidő hajrájában a Puskás Akadémia vezetést szerzett, miután Henty passzát követően Szakály finoman továbbtolta a játékszert a mélységből érkező Knezevic elé, aki megszerezte a vezetést a Puskásnak.

Dd5q0U9UwAAnF-o

Fordulást követően az Újpest játéka megélénkült és nagy iramban kezdték a második játékrészt a lila-fehérek. Az 51. percben Burekovic bal oldali beadását az ötösről jobbal a lécre vágta Pauljevics, megelőzve Trajkovskit. A találkozó 54. percében az Újpest rohamait gól eremdényezte, méghozzá nem is akármilyen, Zsótér elképesztő nagy gólt bombázott a Puskás Akadémia hálójába közel 27 méterről. Három perccel később Burekovic bal oldali szögletét követően Balázs fejesét óriási bravúrral hárította Hegedűs. A 62. percben megszerezte a vezetést az Újpest, Burekovic bal oldali szögletét követően Bojovic fejelt a hálóba. A Puskás Akadémia válaszára csupán négy percet kellett várnunk, ekkor Balogh ötösre ívelt labdáját félfordulatból Perosevic jutatta  az újpesti hálóba kiegyenlítve az állást. A Puskás Akadémia egyenlítését követően nagyon leült a mérkőzés irama, miután egyik gárda sem vállalt extra kockázatot. A rendes játékidő nem is hozott döntést majd a kétszer 15 perces hosszabbításban sem született döntés, pedig az Újpest közelebb állt a mérkőzés lezárásához a ráadásban, azonban Hegedűs remek védéseinek életben tartotta a Puskás Akadémia esélyeit a kupagyőzelemre. Az igazi dráma azonban a büntetőkre maradt ahol öt sorozat után 4-4-et mutatott az eredményjelző miután Balázs és Henty is elhibázta a büntetőjét. A hatodik sorozatban miden eldőlt, miután Bojovic belőtte a maga büntetőjét, a nagy nyomást pedig a Puskás Akadémia védője nem bírta el és Hegedűs János rendkívül gyengén elvégzett büntetőjét Pajovics hárítani tudta. Ez pedig azt jelentette, hogy története során tizedik alkalommal kupagyőztes az Újpest együttese.

Puskás Akadémia – Újpest  2-2, büntetők után 4-5
Helyszín: Groupama Aréna, Budapest, 11 270 néző  Vezette: Andó-Szabó
Gólszerzők: Knezevic (38.), Perosevic (66.), ill. Zsótér (55.), Bojovics (62.)
Sárga lapok: Mákvárt (60.) ill. Zsótér (88.)
Kiállítás: