Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolics győztes meccsen talált be, Stieber és Németh gólpasszt adott! – videóval

Magyar idő szerint virradó hajnalban mindegyik magyar érdekeltségű klub pályán volt a tengerentúli profiligában, vagyis az MLS-ben! A négy magyar labdarúgó közül ráadásul hárman is gólban játszottak szerepet: Nikolics betalált, Németh és Stieber pedig gólpasszt jegyeztek! Emellett több izgalmas találkozó is volt – Ibrahimovic és Wondolowski a kaliforniai rangadón duplázott, míg Valeri gólpasszok téren jutott tripláig, Mabiala pedig duplázott a Portland rangadóján a Seattle otthonában!

Nikolics (középen) talált be először csapata győztes meccsén a New York City ellen! (forrás: chicago-fire.com)

Nikolics Nemanja klubja, a Chicago Fire az MLS-ben, vagyis az észak-amerikai profiligában magyar idő szerint ma hajnalban David Villa csapatát, vagyis a New York Cityt fogadta. A magyar támadó a kezdőben kapott természetesen helyet, ráadásul már a 6. percben vezetést is szerzett Nikolics, aki McCarty kiugratását követően gurított szépen a jobb alsóba (1-0)! Ám hiába került előnybe a chicagói gárda, hiszen még a szünet előtt egyenlített, és fordított is a New York-i együttes! Előbb, a 36. percben Tajouri volt eredményes (1-1), majd a 40. minutumban az előző meccsen duplázó Berget szerzett vezetést (1-2)! A fordulás után viszont újabb fordulatok jöttek, ugyanis Katai két gyors gólt jegyzett fel! A Chicago játékosa előbb a 47. percben a gólpasszok téren duplázó McCarty labdájával egyenlített (2-2), majd az 52. minutumban már a vezetést is megszerezte a hazaiaknak (3-2)! Végül ez győztes találatnak bizonyult, így Nikolicsék igencsak nagy ellenfélt győzték el! A bajnoki szezont tekintve 7. gólját szerző Nikolics a győztes meccsen a 72. percig volt a pályán.

MLS, alapszakasz
Chicago Fire – New York City • 3-2 (1-2)
Helyszín: Toyota Park, Bridgeview – 15.204 néző
Gólszerzők: Nikolics (6.), Katai (47., 52.), ill. Tajouri (36.), Berget (40.)


Pályán volt Németh Krisztián és Stieber Zoltán is, ráadásul egymás ellen, ugyanis előbbi klubja, a New England Revolution vendége a DC United volt!

Már a 18. percben előnybe került a hazai csapat, amikor is Németh passza után Penilla talált be (1-0)! A válaszra a félidő végéhez közeledve került sor, ugyanis a 43. minutumban Asad egalizált, akin Stieber szabadrúgása pattant meg, így a pályán lévő másik magyar játékos is gólpasszt jegyzett (1-1)! De ezzel még nem volt vége az első játékrésznek, ugyanis annak ráadásában Bunbury is betalált, ezzel pedig ismét a New Englandnél volt az előny (2-1)! A szünetet követően a gólpasszt jegyző Németh már nem tért vissza a pályára, helyét Agudelo vette át. A 73. minutumban a vendégek ismét egalizáltak, és megintcsak Asad révén, aki ezúttal tizenegyesből volt eredményes (2-2)! A mindent eldöntő találatot is tizenegyesből született a 78. percben, amikor hazai részről Penilla talált be, immár másodjára a meccsen (3-2)! Némethék győzték tehát Stieberék ellen, utóbbi pedig végigjátszotta a találkozót, és miénket magyar gólpasszal járult hozzá csapata mostani teljesítményéhez!

New England Revolution – DC United • 3-2 (2-1)
Helyszín: Gillette Stadium, Foxborough – 19.371 néző
Gólszerzők: Penilla (18; 78. – büntetőből), Bunbury (45+1.), ill. Asad (43., 73.)


Pályán volt természetesen Sallói Dániel is, csapata viszont meglepő módon idegenben szenvedett vereséget kanadai ellenfelétől! A Montreal Impact – Sporting Kansas City összecsapás első félidejében még nem született gól, de a másodikban kettő is! Előbb Piatti talált be az 54. percben (1-0), majd a 70.-ben Silva büntetőjével dőlt el a találkozó! Sallóiék ezzel pedig minden sorozatot figyelembe véve zsinórban 9 veretlen meccs után kaptak ki! A magyar támadó ezúttal is végig a pályán volt.

Montreal Impact – Sporting Kansas City • 2-0 (0-0)
Helyszín: Stade Saputo, Montreal – 16.142 néző
Gólszerzők: Piatti (54.), Silva (70. – büntetőből), ill.


Az Atlanta United vendége az Orlando City volt, a hazaiak pedig nagyon sima győzelmet arattak közel 72 ezer(!) néző előtt! A hazaiak már a 3. percben megalapozták a sikert, ugyanis ekkor szerzett vezetést Martinez a tavalyi újonc számára (1-0)! Az első félidőben ezután már nem esett gól, de a fordulást követően jöttek a további találatok! Az 55. percben az első gólt szerző Martinez labdáját Almiron jutatta a kapuba (2-0), majd két perccel később Barco is bevette az Orlando kapuját (3-0)! A mérkőzés utolsó találatát az ezzel duplázás Almiron szerezte a 78. percben, így pedig kiütéses sikert aratott az Atlanta (4-0)!

Atlanta United – Orlando City • 4-0 (1-0)
Helyszín: Mercedes-Benz Stadium, Atlanta – 71.932 néző
Gólszerzők: Martinez (3.), Almiron (55., 78.), Barco (57.), ill.


A Columbus Crew a Real Salt Lake csapatát fogadta, a hazaiak pedig korán megkezdték a gólgyártást! A 6. percben ugyanis büntetőből szerzett vezetést Zardes révén a Columbus (1-0), majd a 23. minutumban Sosa is bevette a vendégek kapuját (2-0)! A szünetet követően szépíteni tudott a Real Salt Lake, Rusnák ugyanis a 74. percben eredményes tudott lenni (2-1)! Azonban ez kevésnek bizonyult, több találat ugyanis már nem született a meccsen, így a tavalyi Keleti Főcsoport-döntős klub otthon tartotta a három pontot.

Columbus Crew – Real Salt Lake • 2-1 (2-0)
Helyszín: MAPFRE Stadium, Columbus – 16.680 néző
Gólszerzők: Zardes (6. – büntetőből), Sosa (23.), ill. Rusnák (74.)


Az újonc Los Angeles FC otthonába a Philadelphia Union látogatott, a hazaiak pedig sima győzelmet arattak! Diomande már a 25. percben vezetést szerzett (1-0), majd a 43.-ban is betalált, így a szünet előtt az ő duplájával vezetett a kaliforniai gárda (2-0)! Ám a 45. percben még jött a szépítés Picault részéről (2-1)! A szünet után viszont nem tudott tovább zárkózni a vendégcsapat, míg Diomande folytatta a gólgyártást! Az 55. percben az első gólnál is asszisztot jegyző Blessing készített elő ismét az ezzel mesterhármast jegyző Diomande számára (3-1)! Végül maga Blessing is betalált, aki ezzel feltette a pontot az i-re a hosszabbítás 6. percében (4-1)! A ligaújonc Los Angeles FC ezzel minden sorozatot figyelembe véve zsinórban 5. győzelmét ünnepelhette, míg a Philadelphia két megnyert meccs után kapott ki!

Los Angeles FC – Philadelphia Union • 4-1 (2-1)
Helyszín: Banc of California Stadium, Los Angeles – 22.000 néző
Gólszerzők: Diomande (25., 43., 55.), Blessing (90+6.), ill. Picault (45.)


Parádés meccset játszott Los Angeles másik klubja is, a Galaxy, amely a nagy kaliforniai rangadó keretében a San José Earthquakes ideiglenes otthonába látogatott!

A találkozó rögtön góllal indult, ugyanis Ibrahimovic már az 1. percben bevette a San José kapuját (0-1)! Túlzottan sokáig az egyenlítésre nem kellett várni, ugyanis a 15. percben Wondolowski büntetőt végzett el, ami ugyan elsőre kimaradt, de a kipattanót már bevágta a hazaiak ikonja (1-1)! Nem sokkal később jött az újabb gól, Alessandrini révén pedig ismét a Galaxy került előnybe a 20. percben (1-2)! Ám ezzel még nem ért véget az első félidei gólgyártás, ugyanis 5 perccel később Ibrahimovic megszerezte a duplázást érő második találatát a meccsen (1-3)! De ez sem az utolsó gól volt a szünet előtt, ugyanis Vako még a 39. percben szépíteni tudott (2-3)!

A folytatást tekintve a mindent eldöntő, pontosztozkodást jelentő találatot az ezzel duplázó Wondolowski szerezte, aki a 69. percben értékesíteni tudta csapata büntetőjét (3-3)! A nagyszerű, 6 gólt hozó rangadón, közel 52 ezer néző előtt született eredmény a hazaiak számára zsinórban a harmadik döntetlen volt, míg a Galaxy is nyeretlen már két meccse, de a Los Angeles-i klub az ezt megelőző bajnokin kikapott.

San José Earthquakes – Los Angeles Galaxy • 3-3 (2-3)
Helyszín: Stanford Stadium, Stanford – 50.743 néző
Gólszerzők: Wondolowski (15; 69. – büntetőből), Vako (39.), ill. Ibrahimovic (1., 25.), Alessandrini (20.)


Magyar idő szerint, még tegnap késő este a tavalyi döntős, tavalyelőtti bajnok Seattle Sounders a 2015-ös bajnok Portland Timbers csapatát látta vendégül. A találkozó első félideje nem hozott gólt, majd a másodikban a rangadó igencsak fordulatos lett!

A 48. percben a Portland a csapat ásza, egyben kapitánya, Valeri passza után Mabiala talált be (0-1), ám hamar jött az egyenlítés, hiszen Rodriguez az 51. percben Lodeiro labdájára jutatta a kapuba (1-1)! A gyors gólváltást követően sem kellett túlzottan sokat várni, ismét előnybe került a Portland! A vendégek az 57. minutumban újból Valeri gólpassza után szereztek előnyt, a gólt pedig ezúttal Armenteros jegyezte (1-2)! Ha már Valeri folytatta a gólpasszok gyártását, akkor Lodeiro is, akinek labdáját a 68. percben Marshall jutatta egyenlítést érően a vendégek kapujába (2-2)! Ezután sem telt el sok idő a következő, immár mindent eldöntő gólig! A 74. percben Valeri gólpasszok téren jutott el mesterhármasig, Mabiala pedig gólok téren duplázott, és szerezte meg a három pontot a Portland számára (2-3)! Mindent egybevetve ezzel immár 12 meccse veretlen a Timbers, míg a Sounders ezzel 3 találkozó óta nyeretlen!

Seattle Sounders – Portland Timbers • 2-3 (0-0)
Helyszín: CenturyLink Field, Seattle – 47.521 néző
Gólszerzők: Rodriguez (51.), Marshall (68.), ill. Mabiala (48., 74.), Armenteros (57.)


Még magyar idő szerint szombatra virradóan a hétvégi forduló nyitányán a tavalyi újonc Minnesota United vendége a texasi FC Dallas volt. A találkozó csupán egy gólt hozott, melynek a vendégek örülhettek, ugyanis az egykori Fradi-játékos Lamah az 59. percben győzelmet érő találatot jegyzett (0-1)! Ezzel a sikerével két vesztes meccs után tudott győzni a dallasi klub, míg a Minnesota immár zsinórban harmadjára kapott ki.

Minnesota United – FC Dallas • 0-1 (0-0)
Helyszín: TCF Bank Stadium, Minneapolis – 22.345 néző
Gólszerzők: – , ill. Lamah (59.)

Nagy Dávid