Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: Kiesett a Ferencváros

Az első meccs 90.percében bekapott gól miatt, a Fradinak okvetlenül gólt kellett szereznie a mai találkozón, hiszen az idegenben elért 1-1-el a hazaiak lettek a favoritok. Thomas Doll két helyen változtatott az előző találkozón bevetett kezdő tizenegyén, ráadásul magyar áldozatok lettek, hiszen Botka és Varga maradt ki, Petriak és az eltiltását letöltő Heister lett az új fiú. Ekkor még mindenki reménykedett, hogy valahogy összejöhet a továbbjutás, de végül egy óriási Atar találattal a Maccabi ment tovább.

Finnbogason előtt óriási lehetőség adódott az első félidőben (rangado.hu)

Jól játszott az első találkozón a Fradi, s emiatt is bíztak benne, meglesz az az idegenbeli gól. Böde ismét a padra került, de ezúttal Varga Roland is ott találta magát. Botka még oda se ült, ő minden bizonnyal sérüléssel küzdhetett. Ami meglepő is lehetett volna, de a mai focinak már sajnos ez a sajátossága, nyolc külföldi focistával állt fel a Ferencváros, csak Dibusz, Bőle és Lovrencsics Gergő volt magyar.

A második percben Kjartansson méterre a kaputól lőtt, de a lövése lepattant a védőkről így szöglet következett. A negyedik percben Lanzafame végezte el a szabadrúgására, ketten is jól érkeztek, de a kapus megszerezte a labdát. A huszadik percben Jair fejelt, de nem volt veszélyes. A 27.percben Atar próbálkozott ollózással, de elég gyenge volt… A 32.percben Finnbogason kapott nagyszerű labdát, majd 18 méterről megpróbált a bal felsőbe emelni, de épp, hogy fölé ment. Nem sok hiányzott. A 45.percben kiváló szögből rúghatott szabadrúgást a Fradi. Lanzafame állt a labda mögé, jobbal alig tekert a bal felső sarok mellé. Az ellentámadásból pedig megszerezték a vezetést a hazaiak. Atar könnyedén megszabadult Lovrencsicstől, 22 méterről lőtt, s óriási gólt akasztott Dibusz kapujának bal felső sarkába. Az ivószünet miatt elrendelt három perc hosszabbításban sok minden nem történt, így a szünetre 1-0-ás hazai előnnyel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A második félidőben is a Maccabi jött ki támadólag. Az 53.percben Perec lőtt 22 méterről, Dibuszról kipattant Rikan elé, de az ő lövését is kiszedte a jobb alsóból a magyar hálóőr. Az 58.percben balról Heister adott be, középen ide-oda pattogott a Fradi játékosoktól a labda, de végül egy izraeli védőről Finnbogason elé került a laszti, de lövését blokkolták. A 62.percben Varga váltotta Lanzafamet. A csere azért is érdekes, mert a kispadon ült Rodrigez is aki vérbeli irányító, s elég sokat is fizetett érte a Fradi, de inkább beküldött egy harmadik szélsőt Doll. A 65.percben Kjertansson a kapunak háttal állva ollózott a jobb sarok felé, de Dibusz védett. A csúcson kellett abbahagynia, hiszen ez a jelenet után le is hozta edzője. A 74.percben pedig jött Böde Dániel. Reméltük, hogy később is jön. A 79.percben Maccabi szöglet után a Schoenfeld fejese a kapufán csattant a labda. A Ferencváros egyáltalán nem úgy játszott, mint a pesti meccsen. A hazaiak nem adtak lehetőséget a játékosainak. A Maccabi focistái pedig nyugodtan adogathattak, hiszen náluk volt az előny. A 79 perc legvégén újabb kapufa! Acili lőtt 20 méterről s az oldalsó lécről pattant ki. Ezután kicsit visszább vett a tempóból a Maccabi, a Fradi próbálkozgatott, de… Egy teljesen új csapattól nem akart összejönni. Doll a középpályára nem cserélt, pedig ott muzsikált nagyon gyengén csapata. Majd jött a hosszabbítás, mely négy perc volt a bíró előzetes jelzése alapján. A 93.percben Blazic lábában volt a hosszabbítás. Heister gurított vissza a szlovén védőnek ő pedig 12 méterről senkitől sem zavartatva kapásból fölé vágta.

A 94.percben a bíró lefújta a meccset, s a Fradinak így szokáshoz híven, maradt a bajnokság a szezon hátralévő részében.

Maccabi Tel Aviv – Ferencváros 1-0 (1-0)
Gól: Atar (45.p) ill. –
Sárga lapok: Rikan (34.p) ill. –

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Frimpong, Blazic, Heister – Szpirovszki, Gorriarán – Petrjak (Böde 74.p), Lanzafame (Varga 62.p), Bőle – Finnbogason  vezetőedző: Thomas Doll