Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolics és Stieber is betalált, ám mindkettejük klubja kikapott – videóval

Az észak-amerikai profiligában tegnap este és mára virradóan számos mérkőzést rendeztek meg a hétvégi fordulóban. Pályán volt Stieber Zoltán és Nikolics Nemanja is, ráadásul mindketten gólt lőttek, ám klubjuk kikapott. Németh Krisztián is szerephez jutott, viszont az ő együttese is alulmaradt.

Nikolics a címvédő ellen is betalált, ám gólja ellenére a Chicago kikapott (forrás: twitter.com/ChicagoFire)

A kezdőben kapott szerepet természetesen Stieber Zoltán a DC United idegenbeli meccsén, melyen az Atlanta United otthonába látogatott a washingtoni együttes, melynek soraiban Rooney is a kezdőbe került! A találkozón korán, már a 8. percben megszületett az első gól, melyet ráadásul Stieber szerzett, aki nagyszerűen lőtt a jobb alsóba! Ez volt a magyar játékos negyedik gólja a szezonban (0-1)! A 30. percig tartott a vendég előnye, ugyanis félórányi játékot követően Martinez egalizált, és állította be ezzel az első félidei eredményt (1-1)! A fordulást követően a DC United már nem tudott versenyben lenni a hazaiakkal, vagyis Martinezzel, aki még két gólt szerzett, így mesterhármast ért el, méghozzá rekordot döntve, ugyanis ezzel ő lett az első olyan játékos a ligában, aki 6 mesterhármasig jutott el pályafutása során! A vége tehát 3-1-es hazai siker lett, hiába vezetett a DC United Stieber góljával. A magyar játékos a 76. percig volt a pályán a tegnap esti találkozón.

MLS, alapszakasz
Atlanta United – DC United • 3-1 (1-1)
Helyszín: Mercedes-Benz Stadium, Atlanta – 45.087 néző
Gólszerzők: Martinez (30., 54., 73.), ill. Stieber (8.)


Mára virradóan Nikolics Nemanja is pályán volt a Chicago Fire színeiben, a magyar gólvágó csapata pedig a címvédő Toronto FC együttesét fogadta. A gól nélküli első félidőt követően a második játékrész elején a vendégek kerültek előnybe Giovinco révén (0-1)! A 47. percben született gólra a 62. minutumban jött a válasz, Nikolics révén egalizált a chicagói alakulat! Nikolics ezzel zsinórban a negyedik gólját szerezte egymást követő ötödik meccsén, amely szezonbeli tizedik találata volt (1-1)! Ám hiába Niko egyenlítő gólja, nem sokkal később újból előnybe került a kanadai gárda, ugyanis Osorio a 65. percben bevette a hazaiak kapuját (1-2)! Ezzel egyben a végeredmény is kialakult, így 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán Nikolics Nemanja klubja, a Chicago Fire a címvédő Toronto FC csapatától. A mérkőzésen természetesen Nikolics végig a pályán volt.

Chicago Fire – Toronto FC • 1-2 (0-0)
Helyszín: Toyota Park, Bridgeview – 15.177 néző
Gólszerzők: Nikolics (62.), ill. Giovinco (47.), Osorio (65.)


Németh Krisztián klubja, a New England Revolution is ma hajnalban volt pályán, méghozzá a New York Red Bulls otthonában. A hazaiak 2-0-s sikert arattak a találkozón, melynek 76. percében állt be csereként a magyar játékos. A találkozó a második félidőben dőlt el Royer, valamint Bradley Wright-Phillips góljával – utóbbi fejjel volt eredményes.

New York Red Bulls – New England Revolution • 2-0 (0-0)
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison – 16.027 néző
Gólszerzők: Royer (69.), Bradley Wright-Phillips (80.), ill.


A Philadelphia Union otthonában az Ibrahimoviccsal a kezdőjében felálló Los Angeles Galaxy vendégszerepelt, s hiába vezettek a hazaiak, és nyerték meg az első félidőt, a szünet után fordított a kaliforniai gárda, és elhozta a három pontot! A vendégek részéről maga Ibrahimovic is betalált, aki a csapata 3-1-es sikerével végződő találkozón a Galaxy második gólját szerezte! Ibra ezen felül az első gólban is szerepet játszott, ugyanis Kamara számára adott gólpasszt, míg Alessandrini Ibrahimovicsnak, és a mindent eldöntő találatot szerző Cianinak is gólpasszt osztott ki! Ezzel megtört a Philadelphia három meccses győzelmi szériája, míg folytatódott a Los Angeles Galaxy veretlensége, mely öt meccse óta tart, ráadásul zsinórban harmadjára nyertek Ibráék!

Philadelphia Union – Los Angeles Galaxy • 1-3 (1-0)
Helyszín: Talen Energy Stadium, Chester – 19.013 néző
Gólszerzők: Sapong (29.), ill. Kamara (48.), Ibrahimovic (63.), Ciani (82.)


A Columbus Crew – Orlando City találkozó a heves esőzés miatt később kezdődött, de megrendezték a találkozót, amely bőven tartogatott izgalmakat! A találkozót végül a hazai gárda nyerte meg 3-2-re, azonban kétszer is vezettek a vendégek, míg a Columbus a hajrában két alkalommal is betalált, ennek köszönhetően tudta otthon tartani a három pontot, melyben nagy része volt a duplázó Zardes-nek is! A Columbus két vesztes bajnokit követően tudott nyerni, míg az Orlando zsinórban másodjára kapott ki.

Columbus Crew – Orlando City • 3-2 (0-1)
Helyszín: MAPFRE Stadium, Columbus – 14.052 néző
Gólszerzők: Zardes (51.; 88. – büntetőből), Trapp (90+2.), ill. Klejstan (16.), Stefano (58.)


A Houston Dynamo – FC Dallas texasi rangadón nem született döntés, ugyanis 1-1-es eredménnyel zárult a derbi. Ráadásul már az első percben vezetést szereztek a vendégek, és a 8. minutumban már a végül mindent eldöntőnek bizonyuló találat is megszületett! Igaz, a második félidőben a vendégek korai gólját szerző Lamah tizenegyest hibázott, méghozzá a 62. percben. Ezzel a döntetlennel az öt meccs óta veretlen FC Dallas megerősítette vezető pozícióját a Nyugati Főcsoportban.

Houston Dynamo – FC Dallas • 1-1 (1-1)
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston – 19.295 néző
Gólszerzők: Manotas (8.), ill. Lamah (1.)


A Real Salt Lake csapata a Colorado Rapids együttesét fogadta, és hiába vezettek már az első félidőben két góllal a hazaiak, a vendégek még a szünet előtt szépítettek, majd a második félidőben pontszerző találatot értek el, mely Serna érdeme volt, aki a hajrában beállva, három percet töltött a pályán miután betalált! Hazai részről pedig Plata talált be, és adott egy gólpasszt is. A mérkőzés vége tehát 2-2-es döntetlennel zárult, mellyel a Real Salt Lake három, míg a Colorado Rapids öt meccse nyeretlen.

Real Salt Lake – Colorado Rapids • 2-2 (2-1)
Helyszín: Rio Tinto Stadium, Sandy – 19.207 néző
Gólszerzők: Kreilach (11.), Plata (17.), ill. McBean (33.), Serna (88.)

 


Az utolsó ma hajnali találkozó is döntetlennel zárult, ugyanis a Portland Timbers – Montreal Impact összecsapás is 2-2-es eredményt hozott! A kanadai klub kétszer is vezetett az első félidőben, majd a mindent eldöntő, pontmentő találatot a hazaiak csapatkapitánya, Diego Valeri szerezte meg a 65. percben. Ezzel a nemrég nagy veretlenségi szériáját nemrég elveszítő 2015-ös bajnok Portland már három meccse nyeretlen, míg a Montreal három meccse veretlen!

Portland Timbers – Montreal Impact • 2-2 (1-2)
Helyszín: Providence Park, Portland – 21.144 néző
Gólszerzők: Armenteros (39.), Valeri (65.), ill. Taider (23.), Mancosu (41.)


Még tegnap este, Stieberék meccsével valamelyest átfedésben került megrendezésre a tavalyelőtti bajnok, egyben 2017-es döntős Seattle Sounders mérkőzése, mely vendége a kanadai Vancouver Whitecaps csapata volt. A hazaiak 2-0-ra győzve hozták a papírformát Lodeiro első félidei duplájával! A vendégeknél Juarez a 77. percben sárga lapot kapott, majd azonnal is ki is állíttatta magát, de ez már a mérkőzést érdemben nem befolyásolta.

Seattle Sounders – Vancouver Whitecaps • 2-0 (2-0)
Helyszín: CenturyLink Field, Seattle – 41.849 néző
Gólszerzők: Lodeiro (5. – büntetőből; 31.), ill.
Kiállítás: – , ill. Juarez (77.)