Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Madrid a fiatalokra akar építeni a jövőben

A Real Madrid elnöke, Florentino Perez legutóbbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy a klub jövőjét a fiatal játékosokban látja.

Sokáig azt szokhattuk meg, hogy Florentino Perez és a Real Madrid mindig igazol egy nagy nevet, ám néhány éve megfordult ez a tendencia. A legutóbbi nagyobb igazolásuk James Rodriguez volt 2014-ben, akit 75 millió euróért hoztak el az AS Monacótól, azóta azonban a legdrágább játékosuk Danilo volt 2015-ben 35 millió euróért.

A királyi gárda az elmúlt években változtatott az igazolási politikáján, és elkezdett befektetni a fiatal játékosokba. Így érkezett a klubhoz Asensio, Dani Ceballos, Theo Hernandez, vagy idén nyáron Alvaro Odriozola, Andrij Lunin és Vinicius Junior. Emellett néhány saját nevelésű játékos is bekerült a felnőtt keretbe, mint Marcos Llorente vagy Borja Mayoral.

Perez a legutóbbi kapusszerzemény, Lunin bemutatásán azt is elmondta, hogy szeretné tovább folytatni ezt a vonalat.

“Szeretnénk maximálisan kihasználni a fiatal tehetségek képességeit,  hiszen ők formálják majd a jövőt, a játékosok, akik mindig a maximumra törekednek. Itt minden trófea mögött alázatosság, kemény munka és elkötelezettség van a háttérben, illetve egy csapatként tekintünk a kihívások elé.”

Cristiano Ronaldo távozásával azonban sokan várják, hogy Perez és a Real Madrid ismét egy “galaktikus igazolást” mutasson be, de az eddigi érkezőket látva, nem sürgetik még ezt. Olyan nagy nevek merültek fel eddig a királyi gárdával kapcsolatban mint Neymar, Eden Hazard, vagy kapusfronton Thibaout Courtois.