Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! – Thierry Henry bármelyik pillanatban aláírhat…

Thierry Henry sokak nagy kedvence, a francia válogatott világ-és Európa-bajnok csatára, az Arsenal gólrekordere szép fokozatosan építette fel profi pályafutása utáni karrierjét. Előbb szakértőként dolgozott a Sky Sport megbízásából, majd a belga válogatott mellett töltött el párhuzamosan két esztendőt, mint segítő és csatáredző. Idő közben megszerezte a szükséges edzői képesítéseket, a világbajnokság után pedig jelezte, kilép az árnyékból, úgy érzi, hogy megérett egy profi csapat kispadjára. Első edzői megbízatása bármelyik pillanatban hivatalos lehet…

Egybemutató források alapján már-már kész tényként közli a brit sportsajtó, hogy Thierry Henry lesz a Championshipben szereplő Aston Villa menedzsere. A felek állítólag már a tárgyalóasztalnál ülnek, és a részletekről egyeztetnek. Viszont ne szaladjunk ennyire a dolgok elébe, hiszen előzményei is vannak a felkérésnek, illetve a birminghami csapatnak még hivatalban lévő edzője Steve Bruce is regnál.

A szebb időket is megélő birminghami klub még 2016-ban esett át tulajdonosváltáson, a Record Group mögött álló kínai üzletemben Xia Jiantong szerezte meg a klubot. A cél a Premier League-be való visszajutás lett volna. Roberto Di Matteo után a jelenleg is regnáló Steve Burce vette át a kispadot, ám két szezon alatt nem sikerült neki elérni a kitűzött célt, igaz a klub a tavalyi évben közel állt a feljutáshoz. A bajnokságban negyedik lett, a playof-döntőt azonban elbukta a Fulham ellenében.

Viszonylag friss fejlemény, hogy új tulajdonosa van a klubnak, az NSWE csoport személyében, avagy az egyiptomi milliárdos Nassef Sawiris és az amerikai milliárdos Wes Edens 55 százalékos többségi tulajdonjogot szerzett a klubban. A cél egyértelműen a feljutás kiharcolása, ám ezt a feladatot már nem Steve Burce kapja, a menedzsert állítólag menesztik hivatalából, és helyére érkezhet Thierry Henry, akinek ez lesz élete első menedzseri megbízatása.