Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rekordigazolás! A Mairseille kulcsembere a PL újoncához igazolt! – hivatalos

Az Európa-liga előző kiírásának döntőse a francia Olympique de Marseille csapata hivatalos közleményben jelentette be, hogy megegyezett az angol Fulham együttesével és kameruni középpályásuk Londonba teszi át székhelyét.

Az angol élvonal újonca a Fulham a nap végére hagyta az angol átigazolási piac egyik legnagyobb dobbantását, miután a francia bajnokságban érdekelt Olimqique de Mairseille kulcsemberével erősített, aki nem más, mint André-Frank Zambo Anguissa. A 22 esztendős kameruni középpályás 22,3 millió fontért váltott klubot és ötéves szerződést kötött a PL újoncával, ahol heti 67 ezer fontot fog keresni.

Anguissa 2015 óta szerepelt az OM színeiben és ezalatt 104 mérkőzésen lépett pályára a francia együttes színeiben, de mindezidáig nem talált a hálóba. A kameruni középpályás az előző szezonban  Európa-liga finálét játszhatott a Mairseille együttesével, de az Atlético Madriddal szemben alulmaradtak a lyoni fináléban.

A Fulham ezzel az utolsó átigazolási napon Angliában elképesztő fogásokkal erősítette meg keretét. Az újonc ugyanis kölcsönvette Viettót az Atlético Madrid együttesétől valamint Fosu-Mensahot a Manchester United gárdájától valamint Rico is érkezett a kapuba a Sevilla együttesétől. Slavisa Jokanovics együttese korábban már olyan játékosokkal erősítette meg keretét, mint Jean Michael Seri, André Schürrle, Calum Chambers, Alfie Mawson, Maxime le Marchand, Fabri valamint Aleksandr Mitrovic.

Forrás: Fulham hivatalos honlapja