Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megdőlt az MLS-rekord, íme az új rekorder…

Győztes gólt lőtt az Orlando City otthonában, ezzel csapata továbbra is vezeti konferenciáját, miközben Josef Martínez MLS-rekorder lett, ugyanis soha senki nem ért még el 28 találatot egy szezonon belül. 

Ki is az a Josef Martínez? Egy még mindig csak 25 esztendős befejezőcsatár, aki ellopja a show-t Nemanja Nikolics orra elől, avagy a magyar csatárral ellentétben a venezuelai át tudta menteni tavalyi remek formáját. Volt ő már európai légiós, de az öreg kontinensen nem tudott maradandót alkotni. Nevelőegyüttese a venezuelai Carcas FC 2012-ben mindössze 19 esztendősen adta el nagy ígéretét a svájci Young Boysnak, majd kölcsönbe a szintén svájci FC Thun játékosa lett. Később 2014-ben a Serie A-ban szereplő Torino 3 millió eurót fizetett érte, ám az olasz kaland nem úgy sikerült, ahogyan azt Martínez remélte. Összességében 76 tétmeccsen jutott szóhoz, és 13 gólt jegyzett, de ahogyan önök, úgy mi sem igazán emlékszünk az akkori karakterre, akit 2017-ben az Atlanta United előbb kölcsönvett, majd rövidesen 4,5 millió euró ellenében a klubváltást véglegesítették is a felek.

Mi történt azóta? Ha egyszerűen akarjuk kifejezni magunkat, akkor csak annyit mondunk, hogy kiszakadt a gólzsák és senki nem tudja mennyi van még benne. Az Atlanta United által képviselt totális támadójáték ugyanis nagyon fekszik a 42-szeres venezuelai válogatottnak, aki első évében 21 meccsen lőtt 19 góljával üldözte a végső gólkirály Namanja Nikolicsot. Idén pedig sikerült megfejelnie a tavalyi teljesítményt. De még hogyan! Immáron ő sz új MLS-rekorder! Az idényben lejátszott 26 bajnokiján ugyanis már 28 gólt jegyez, erre pedig soha senki nem volt még képes a liga történetében.

És hol van még a vége? Az Atlanta United számára ugyanis még 8 alapszakasz meccs van vissza. Mi lehet a végállomás? Martínez  legutóbbi 9 bajnokiját egyaránt betalált, ezeken 14 gólt jegyzett, de mondunk jobbat. Legutóbbi 14 meccséből csak egyen nem tudott eredményes lenni, ezidő alatt 20 gólt lőtt.

Kik jártak eddig Josef Martínez előtt? Az egy szezonon belüli gólrekord eddig 27 gól volt, ezt a rekordot három korábbi gólkirály Sebastian Giovinco, Bradley Wright-Phillips
és Chris Wondolowski tartotta, immáron csak múltidőben.

Végezetül pedig nézzük azt az Orlando City elleni idegenbeli gólt, mely beírta magát a liga történetének aranybetűs oldalára.