Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vida Krisz parádézott, továbbra is veretlen a DAC!

A szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) hetedik fordulójában a még veretlen DAC hazai környezetben a MOL Arénában fogadta az újonc Szered együttesét. 

A sárga-kékek nagy elánnal kezdték az újonc elleni mérkőzést. Az első hazai lehetőségre nem is kellett sokat várni az 5.percben Herc megpattanó próbálkozása okozott komoly gondokat az újonc védelmének. Ezt követően rövid időn belül Kalmár Zsolt két próbálkozását jegyezhettük fel ami nem találta el Pavol Penksa kapuját. Az első negyedóra végén Davis ugratta ki Kalmár Zsoltot ami után a DAC játékmestere kiválóan centerezett középre az érkező Vida Kristopher pedig az újonc hálójába bólintott védhetetlenül. A magyar szélső már negyedik találatát szerezte az idei kiírásban ezzel beérte a szintén négygólos Bayo-t a házi góllövőlistán. Bő tíz perccel később a két Vida hozta össze a DAC második gólját, Máté remek ütemben ugratta ki Vida Kristophert aki kíméletlenül bevarrta a második hazai találatot. A hazaiak magyar szélsője ezzel feljött a bajnokság góllövőlistájának második helyére öt találattal, rajta kívül csak Sporar szerzett többet aki hat találattal vezeti a góllövőlistát. A 32.percben Kalmár Zsolt ismét egy távoli próbálkozással próbálta bevenni a vendégek kapuját, Penksa ezúttal is a helyén volt és hárított. Öt perccel a vége előtt Pačinda centerét közvetlen közelről Vida Máté rúgta a kapu fölé. A mérkőzés 42.percében Tomaš Huk centerét követően az egyik szeredi védő még beleért becsapva a vendégek hálóőrét ami így saját kapujában kötött ki.

A második játékrészben a csapatoknak a időjárási körülményekkel is meggyűlt a bajuk, miután a szakadó esőben a talaj állapota is jócskán romlott. A vendégek csereként beálló játékosa Mečiar a csúszós talajon több távoli lövéssel is megpróbálkozott, de ezek nem fogtak ki Jedličkan. A mérkőzés 58.percben a hazai együttes már negyedik gólját szerezte, a gólban ezúttal is oroszlánrészt vállalt Vida Kristopher aki remekül ment el a bal oldalon majd kiváló centerét követően Bayo nem tudott a hálóba találni, de a felpattanó labdája az érkező Kalmár Zsoltnak ideális volt és a hálóba kotorta azt négygólosra növelve a hazai előnyt. A hajrában a hazaiak előtt további lehetőségeket alakítottak ki, míg a vendégek nem sok vizet zavartak Jedlička kapuja előtt. A 78.percben Pačinda került közel az újabb hazai gólhoz, de próbálkozása nem talált kaput. A mérkőzés végeredményét a csereként beálló Tretyakov állította be a 87.percben aki egy kontra után talált Penksa kapujába megszerezve első bajnoki gólját a DAC színeiben. A sárga-kékek ezzel továbbra is tapadnak a Slovanra és a válogatott szünet után a listavezető pozsonyi együttes otthonában lépnek pályára a dunaszerdahelyiek.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – SKF iClinic Szered 5-0 (3-0)
Helyszín: MOL Aréna, Dunaszerdahely, 6813 néző Vezette: Ochotnicky
Gólszerzők: Vida K. (13., 23.), Adekuoroye (42., öngól), Kalmár (58.), Tretyakov (87.)
Sárga lapok: Penksa (50.), Ba Tidiane (76.), Michalík (78.)
Kiállítás: 

DAC: Jedlička – Koštrna, Šatka, Huk, Davis – Kalmár, Vida M., Herc (Kone 89.) – Pačinda (Tretyakov 84.), Bayo (Divkovič 84.), Vida K., Vezetőedző: P.Hyballa

A tabella állása 7 fordulót követően:

Képek forrása: fcdac.sk és facebook

Tabella: fortunaliga.sk