Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fordulatos mérkőzésen győzött a Marseille a Monaco otthonában – videóval

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 4. fordulójának zárómérkőzése egy igazi csemegét tartogatott a számunkra, hiszen a Marseille együttese a Monaco otthonába látogatott.

Mitroglou fejese előnyt jelentett a Marseillenek. (kép: twitter.com)

Az első félidőben már egészen korán vezetéshez juthatott volna a vendég együttes. A 7. percben ugyanis Mitroglou került óriási helyzetbe, de a görög csatár néhány méterről Benagliot találta telibe. Az óriási lehetőséget követően inkább apró helyzetek jöttek leginkább a Marseille részéről. Ugyanakkor ezek rendre kimaradtak. A hazai pályán lévő Monaco pedig egyáltalán nem tudott veszélyes lenni a félidő során. Erre természetesen rá is fáztak, hiszen a félidő vége előtt nem sokkal a vendégek előnybe kerültek. Payet tökéletes beadására Mitroglou érkezett remek ütemben, s fejelt a Benaglio kapujába. Ezzel tehát 1-0-s vendégvezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

Falcao és Tielemans megfordította, de ez pontot nem ért. (kép: 20minutes.fr)

A második félidőben a semmiből érkezett az egyenlítőgólja a Monaconak. A 48. percben Rami hibázott hatalmasat, ugyanis röviden gurított vissza kapusának egy labdát, amire Falcao csapott le. A kolumbiai kísérletét még Rami menteni tudta, de a kipattanóra érkező Tielemans már nem hibázott. Az 53. percben újra Rami került főszerepbe, és megint csak negatív hősként. Egy jobbról érkező beadást vett le lényegében Falcaonak, aki nem hibázott és megfordított a találkozót. Az öröm azonban bő húsz percig tartott, hiszen a 74. percben a csereként beállt Thauvin egyenlített. A mérkőzés hajrájában a szintén csereként beállt Germain bólintotta be Thauvin szögletét. Hozzá kell tenni, hogy Benaglio kapus ebben benne volt nagyon, hiszen a rövidre érkezett a labda, amit illett volna hárítani. A hosszabbításban újabb találat már nem született, így Rudi Garcia legénysége örülhetett jobban a lefújást követően.

AS Monaco – Olympique de Marseille 2-3 (0-1)
Gólszerzők: Tielemans (48.), Falcao (53.) ill. Mitroglou (45+1.), Thauvin (74.), Germain (90.)

Videó hamarosan!