Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie B: Mégis lesznek mérkőzések (?)

Annak ellenére, hogy az Olasz Olimpiai bizottság a keddi napon felfüggesztette a bajnokságot, az olasz másodosztályú labdarúgó-szövetség tagadta, hogy leállítanák a küzdelmeket, így az előttünk álló hétvégén sor kerülhet a Serie B 19 csapattal elrajtolt csatározásának 4. fordulójára is. Ha minden igaz…

A hivatalos szervek egész nyáron nem tudtak érdemi, jogerős döntést hozni, hogy a három anyagi okok miatt kizárt együttes helyett mely csapatok induljanak el az olasz másodosztály 2018-2019-es kiírásában, így a Lega B csonka mezőnnyel, 19 csapattal kezdte meg a bajnokságot.

A jelenleg harmadosztályú indulásra kötelezett Pro Vercelli, Novara, Ternana, Catania és Siena sztrájkol a Serie C-ben, abban bízva, hogy még elindulhatnak a másodosztályban, miközben a legújabb fejlemények szerint akár a Virtus Entella is reménykedhet még a B-s szereplésben, és az Avellino korábban már eldöntött kizárásának aktáját is leporolhatják, akik már megkezdték szereplésüket a negyedosztályban.

Minél később hoznak jogerős döntést, annál nehezebb lesz véghez vinni azt, hogy például szezon közben sorsolják újra a bajnokságot, ami kétségkívül újabb és újabb vitákhoz vezetne. Mindenesetre jelen állás szerint úgy tűnik, hogy az előttünk álló forduló ma este a tavaly élvonalban látott Benevento és a mindig tettre kész szurkolótáboráról ugyancsak messze földön híres Salernitana egymás elleni, campaniai rangadójával kezdetét veheti.

A 4. forduló programja

A bajnokság aktuális állása

Az olasz másodosztállyal kapcsolatos további, naprakész információkért kövesd rendszeresen társoldalunkat, a Serie B magyar oldalt!