Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zakó után: Dárdai a felesleges kiállításról

A jó kezdés után sajnos egyre inkább visszaesőben van a Hertha BSC együttese a német bajnokságban. A Bundesliga újonca, vagyis a Düsseldorf otthonában tegnap elszenvedett vereség egy pocsék sorozat kicsúcsosodását jelentheti, azonban van remény…

Sorozatban már az ötödik bajnokiján maradt nyeretlen a Hertha, amely hiába idegenben lépett pályára 54 ezer (!) düsseldorfi fanatikus előtt, a hazai együttes eddig igazi kutyaütőnek számított. A Fortuna az első tíz fordulóban az eddigi egyetlen győzelme mellett mindössze hat gólt szerzett, ehhez adtak hozzá tegnap négyet. Igaz, ehhez kellett Maximilian Mittelstadt kétsárgás kiállítása is a félidő előtti hajrában, 0-0-s állásnál.

A második játékrészre a Düsseldorf abszolút lefocizta az olykor még balszerencsésnek is titulálható berlinieket, így teljesen jogosan érdemelte meg a 4-1-es győzelmet. A lefújást követően Dárdai Pál feldúltan, ám a tőle megszokott őszinte átgondoltsággal tudott nyilatkozni:

„A Düsseldorf megérdemelte a győzelmet, de a 4-1-es végeredmény túlzó. Jól szervezett ellenfél voltak, és jól reagáltak a piros lapunkra. Naívak voltunk, felesleges kiállítás volt. Voltak olyan meccseink már, amikor a kiállítás ellenére is jól teljesítettünk, de ezúttal nem ez volt a helyzet. El kell fogadnunk a vereséget, még ha fáj is. Ha az utóbbi két meccset nézzük a Leipzig és a Düsseldorf ellen, akkor azt kell mondanom, hogy a válogatott szünet jókor jön számunkra.”

– összegezte a helyzetet, Dárdai.

A Hertha a 8. helyen áll a Bundesliga táblázatán.