Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ázsia-kupa: vereséggel kezdett a címvédő – videóval

A hétvégén kezdetét vette a 17. Ázsia-kupa küzdelemsorozata, melyen négy mérkőzést már lebonyolítottak: pályára lépett a rendező és a címvédő egyaránt, azonban óriási meglepetésre egyikük sem tudta hozni a kötelezőnek tűnő győzelmet, sőt…

A torna legnagyobb meglepetésére mindössze a második mérkőzést kellett megvárnunk, ugyanis Jordánia rendkívül taktikus és eredményes játékkal felülmúlta a címvédő Ausztrália válogatottját. A mindent eldöntő találatot az első félidő derekánál az előre húzódó hátvéd Anas Bani Yassen egy szöglet utáni fejesből szerezte, melynél a Brighton kapusa, Matthew Ryan tehetetlennek bizonyult. Az ausztrálok hiába igyekeztek, csak lesgólig jutottak a mindvégig szervezetten védekező és veszélyesen kontrázó ellenféllel szemben, így az egyik legfőbb favorit rögtön egy óriási blamával indította a tornát.

Ausztrália – Jordánia 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Bani Yaseen (26.)

 

A csoport másik mérkőzésén gól nélküli döntetlen született úgy, hogy az esélytelenebb Palesztina az utolsó bő húsz percet emberhátrányban játszotta le Szíria ellen.

Szíria – Palesztina 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.
Kiállítva:ill. Saleh (69.)

A B-csoport aktuális állása

A szombati nyitómérkőzésen az Alberto Zaccheroni által irányított házigazda Egyesült Arab Emírségek is alaposan megszenvedett Bahrein ellen, és végül csak egy pontot sikerült megmentenie. Pedig a rendező csapat jórészt fölényben játszott, de mindezt a kapu előtt nem igazán tudták kamatoztatni, az utolsó tíz perchez közeledve pedig egy közeli lecsorgó labdából az esélytelenebb bahreiniek kerültek lépéselőnybe. Az olasz mester erre fel behozta a rendező egyik legnagyobb sztárját a kispadról, Ahmed Khalil pedig a hajrában büntetőből egyenlített.

Egyesült Arab Emírségek – Bahrein 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Khalil (88. – büntetőből) ill. Al Rohaimi (78.)

 

Eközben a vasárnapi napon ugyancsak meglepetéssel folytatódtak a küzdelmek a csoportban, hiszen az előzetesen esélytelenebbnek tartott India végül fölényesen múlta felül Thaiföld válogatottját.

Thaiföld – India 1-4 (1-1)
Gólszerzők: Dangda (33.) ill. Chhetri (27. – büntetőből, 46.), Thapa (68.), Lalpekhlua (80.)

Az A-csoport aktuális állása

Az Ázsia-kupa hétfői folytatásában a végső győzelemre is esélyesnek tartott csapatok közül bemutatkozik a tornán Kína, Dél-Korea és Irán válogatottja egyaránt.

A FociClub.hu oldalon időről időre igyekszünk beszámolni a kontinenstorna legfontosabb eseményeiről!