Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: véget ért a Lazio-hátvéd nagy sorozata

Őrületes játéknappal folytatódott vasárnap az olasz bajnokság (Serie A) első tavaszi fordulója: ahogyan arról beszámoltunk, Duvan Zapata mesternégyest szórt, míg Fabio Quagliarella sorozatban a tizedik mérkőzésén volt eredményes, de a vasárnap esti rangadóra is maradt ínyencség…

A Napoli magabiztosan verte a Laziót, köszönhetően annak is, hogy a vendégek a második félidő derekánál tíz emberre fogyatkoztak egy emlékezetes kiállítással. Francesco Acerbi piros lapjával ugyanis az elnyűhetetlen hátvéd hosszú ideje tartó nagy sorozata szakadt meg, ami azért is lehet számára különösen fájó, mert Gianluca Rocchi, játékvezető véleményes ítélete fosztotta meg őt az egyedülálló rekordtól (nagyon úgy tűnt, hogy Acerbi bizony a labdát rúgta el a hatalmasat perecelő Callejón mellett, anélkül, hogy hozzáért volna a Napoli spanyol szélsőjének lábához…).

A 30 esztendős hátvéd 2015. október 18. óta ugyanis egyetlen játékpercet sem hagyott ki aktuális csapata hivatalos tétmérkőzéseiből, vagyis egymás után 148 mérkőzést játszott végig anélkül, hogy sérülés, eltiltás vagy éppen edzői döntés miatt csak egyetlen perctől is távol maradt volna. A nagy sorozatban egymást követő 126 Serie A-s mérkőzésen húzta le a 90 percet, a vasárnapi volt a 127. találkozó.

A korábban kétszer is rákos megbetegedésből felépülő Acerbi remek szériája még a Sassuolo színeiben kezdődött, melyben a 2015-2016-os szezonban októberben kihagyott két meccset, így 36 bajnokin játszott, a következő két idényben mind a 38-38 mérkőzésen számítottak rá. Nyáron átigazolt a Lazióhoz, ahol 19 meccset játszott végig, s a huszadikon jutott a kiállítás sorsára.

Az idevonatkozó abszolút rekordot az Inter argentin legendája, Javier Zanetti tartja, aki fénykorában egymást követő 162 mérkőzést játszott végig kihagyás nélkül.