Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: A korábbi edző szerint Bale-nek egy választása van!

A blancókat két ízben (előbb 1989 és ’90 között, majd 1999 februárja és novembere között – a szerk.) irányító John Toshack érdekes gondolatokat fogalmazott meg Gareth Bale madridi jövőjét illetően.

(Kép: as.com)

A 69 esztendős szakember egyébként jól ismerheti Bale-t, hiszen a 29 esztendős klasszis az ő irányítása alatt debütált a walesi válogatottban. Ennek függvényében talán érdemes is odafigyelni a szavaira.

“Nincs kétségem afelől, hogy Gareth egyike a legjobb játékosoknak. Viszont ha maradni akar Madridban, meg kell próbálnia Cristiano Ronaldo örökébe lépni. Cristiano szélsőként is rengeteg gólt szerzett, vagy gólhelyzetet teremtett a társaknak. Gareth-nek ezt az utat kellene járnia!”  – Idézi az AS című madridi sportnapilap a tapasztalt walesi szakembert.

“Ha megnézzük Gareth mit ért el eddig, elgondolkodhatunk azon, hogy mire vihette volna, ha nem küzd állandóan sérülésekkel!?” – Tette fel a költői kérdést Toshack, majd  megpróbálta kijelölni a szerinte követendő utat a korábbi Tottenham-játékos számára.

“Számomra nyilvánvaló, hogy változtatnia kellene a stílusán. Azzal a tapasztalattal, ami neki van, talán inkább a passzjátékra kellene koncentrálnia, és esetleg hátrébb futballoznia, jobban olvasnia a játékot. Képes lenne rá, és ez előrelendítené! Gondoljuk csak el, amikor visszajössz egy sérülésből, szinte mindent előröl kell kezdened. Bale ezt már jó párszor megtette, főleg, szezononként legalább két-három alkalommal. Kis túlzással legalább annyi mérkőzésről hiányzott, mint amennyin játszott. Már csak a kitartása miatt is megérdemelné, hogy végre igazán jól menjenek a dolgai!”