Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtező: máris megvan az első kirúgott kapitány

A pénteki hazai vereséget követően, az első Európa-bajnoki selejtező elvesztése után rögtön kirúgta Albánia a szövetségi kapitányát, miután 2-0-ra elveszítették a Törökország elleni presztízscsatát…

Az albán labdarúgó-szövetség szombat délelőtt rövid közleményben tudatta, hogy menesztette pozíciójából Christian Panucci szövetségi kapitányt, aki közel két éve irányította a balkáni válogatottat.

A 45 éves olasz szakember 2017. júliusában leköszönő honfitársától, Gianni De Biasitól vette át a stafétabotot, akinek irányításával az ország történetében először, szerepelhettek egy nagy tornán, a 2016-os Európa-bajnokságon. A játékosként többek közt a Milan, az Inter, a Roma és a Real Madrid csapataiban is megforduló Panuccival viszont jócskán adós maradt a hasonló sikerekkel, az általa dirigált 15 találkozóból az albánok mindössze négyet nyertek meg és kétszer végeztek döntetlenre, a többit elveszítették.

Panucci korábban egykori tanítómestere, Fabio Capello segédje volt az orosz válogatottnál, vezetőedzőként pedig olasz másodosztályú csapatoknál dolgozott, ahol ugyancsak rendszerint rövid időn belül ajtót mutattak neki.

Albánia hétfő este Andorrával találkozik, a tervek szerint a szakmai stáb albán edzői fogják majd dirigálni az együttest, az új kapitány kinevezése későbbre várható.