Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: ennyit buktak Cristiano Ronaldóval

A Juventus kiesett a Bajnokok Ligájából a negyeddöntő visszavágóján az Ajaxtól elszenvedett hazai vereségével, így az 1996 óta a BL-serleget hiába üldöző torinói gárda éhségét a múlt nyári bombaigazolás, Cristiano Ronaldo sem tudta csillapítani…

Az ötszörös Aranylabdás portugál sztár klubváltása a pénzügyi szakértők szerint – mindent egybevetve – nagyjából 341 millió euróba került a Juventus számára, beleszámítva Cristiano Ronaldo vételárát, fizetését, bónuszokat, ügynöki díjakat, adókat és egyéb költségeket.

Ennek ellenére a várt áttörést CR7 megszerzése sem hozta meg a torinói klub számára, ugyanis bár az Atlético Madrid elleni nyolcaddöntő-párharcot éppen az ő mesterhármasával fordították meg, és az Ajax elleni negyeddöntő két meccsén lőtt mindkét Juventus-gólt a portugál szerezte, mégis idejekorán búcsúztak a sorozattól. Az olasz bajnokságot 2019-ben – sorozatban nyolcadszor – is meg fogja nyerni a csapat, de ez CR7 nélkül is megvolt, a hőn áhított BL-sikerre azonban legalább újabb egy évet megint várniuk kell.

Érdekes vitát lehet indítani róla, hogy vajon Ronaldo bomlasztotta-e a Juventust, vagy a Juventus nem volt képes felnőni a világklasszishoz?!

Arról nem is beszélve, hogy a leigazolása miatt jelentős hiteleket felvevő Juventus miként fogja tudni pótolni a korai BL-kiesés okozta veszteségeket, s esetlegesen anyagi válságba sodorhatja-e a klubot a várt bevételek elmaradása?!…