Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Nyert a Lazio, van esélye a Bajnokok Ligája indulásra – tabella

Az olasz labdarúgó bajnokság 25. fordulójából elmaradt mérkőzést pótolták szerda kora este.

A Lazio és az Udinese számára is fontos összecsapásról van szó, hisz előbbi csapat a Bajnokok Ligája indulást szeretné kiharcolni, míg utóbb a kiesést szeretné elkerülni.

Lazio – Udinese 2-0 (2-0)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma), Vezette: G. Calvarese
Gól: Caicedo (21′) ill. Sandro (24′ – Öngól)

Lazio: Strakosha – Gabarron, Acerbi, Luiz Felipe (Wallace 83′) – Romulo, Parolo, Lucas Leiva (Jordao 79′), Milinkovic-Savic, Lulic – Caicedo (Badelj 68′), Immobile. Vezetőedző: S. Inzaghi

Udinese: Musso – Larsen, Troost-Ekong, Wilmot – Ingelsson (D’Alessandro 46′), Badu (Teodorczyk 58′), Sandro, Mandragora, Zeegelaar, De Paul (De Maio 74′) – Lasagna. Vezetőedző: I. Tudor

A mérkőzés lagymatag módon kezdődött, komolyabb lehetőség egyik oldalon sem alakult ki. A 21. percben a vendégek találtak be majdnem, azonban Badu fejese a kapufán csattant, amiből a Lazio viszont kontratámadást vezetett és nekik szerencséjük volt, ugyanis Caicedo lövése a kapufáról befelé pattant, 1-0! Alig három perccel később egy szögletet követően megszerzi második találatát is a hazai gárda, Sandro ért a labdába pechesen, ezzel öngólt szerez, 2-0! Az első félidőben még Immobilenak volt egy ígéretes lehetősége, de kapu mellé lőtt.

A második játékrész elején szépíthetett volna az Udinese, ugyanis büntetőhöz jutottak Lulic szabálytalansága után, azonban Rodrigo de Paul gyengén elvégzett tizenegyesét Strakosha kapus remekül hárítja. A 74. percben Parolo eresztett meg egy remek lövést, de a vendégek argentin kapusra bravúrral védeni tudott. A találkozó hátrelévő része pedig szépen lassan eltelt, a Lazio megérdemelt győzelmet arat, így még van esélye a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyet megkaparintani.

A Serie A állása 32 forduló után: