Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp: “Tehetség, nagy szív és szemtelenség kellett a sikerhez”

Hatalmas volt az öröm Liverpoolban tegnap este, miután 3-0-ás hátrányból felállva bejutottak a Bajnokok Ligája idei kiírásának döntőjébe. A mérkőzés után a klub menedzsere, Jürgen Klopp és a játékosok is nyilatkoztak.

Forrás: goal.com

Nem sokan hittek benne, hogy a Liverpool képes visszajönni 3-0-ról. A legnagyobb bajnoki ellenfél játékosán kívül még Jürgen Klopp is szkeptikus volt a mérkőzés előtt, ám értékelésében külön kiemelt három dolgot, amelyekkel sikerült elérniük a továbbjutást.

“Az egész mérkőzés, a teljesítményünk, ez az egész túl sok volt nekem. A meccs előtt még én is azt mondtam a srácoknak, hogy ez lehetetlen, de épp miattuk vált lehetségessé. Nagyon sok meccset láttam már életemben, de egyik sem volt ehhez fogható. A világ legjobb csapata ellen játszottunk, akik ellen annyit kellett tennünk, hogy gólokat rúgjunk, de egyet se kapjunk, és ez sikerült, még mindig nem értem hogyan. Aztán a lefújás után láttam James Milnert sírni, ami azt mutatja, milyen sokat jelent számunkra ez az eredmény. A tehetség és a félelem nélküli szív olyan elegyet alkotott most, amilyet még soha nem láttam. Mindehhez persze kellett egy kis szemtelenség is, mert a váratlan húzásokkal lehet legyőzni egy olyan csapatot, mint a Barcelona. Ez a mérkőzés megmutatta, hogy a futballban minden lehetséges.”

Klopp mellett a játékosok is megszólaltak, köztük a meccs két főszereplője, a két-két gólt szerző Origi és Wijnaldum is.

“Sokkal többek voltunk egy csapatnál. Tudtuk, hogy a mai egy különleges este lesz. Küzdeni akartunk a szurkolókért a sérült társakért, és sikerült is, nagyon keményen.”

– nyilatkozta Divock Origi a lefújást követően. Wijnaldum kicsit bőbeszédűbb volt, aki elmondása szerint mindig is hitt a továbbjutásban.

“Hihetetlen. A spanyolországi meccs után magabiztosak voltunk, hogy tudunk rúgni négyet és 4-0-ra tudunk nyerni. Az emberek kételkedtek bennünk, és azt hitték, hogy nem tudjuk megcsinálni, de megmutattuk, hogy a futballban minden lehetséges. Először mérges voltam a menedzserre, hogy csak a padon kezdtem, mert én csak segíteni akartam a csapatomat, és örülök, hogy ez végül sikerült.”