Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar-szlovák: kifakadt a meccs után a kapitány

A szlovákok elleni vereséget követően a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kissé indulatosan, de előretekintően értékelte a látottakat…

“A játékosaimat elismerés illeti. Játszottunk olyan jól, mint a szlovák válogatott. Mi nem tudtuk a helyzeteket értékesíteni, az ellenfél viszont ki tudta őket használni – összegzett a lefújást követően a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Ez nem az első mérkőzés, hogy játékvezetői hibákkal kell szembesülnünk. Túl megy egy határon, hogy méteres lest nem vesznek észre, de ez nem feltétlenül a játékvezető hibája, a segítőit kell elmarasztalni. Ugyanakkor remek csapattól szenvedtünk vereséget, nagyon jó játékosai vannak a szlovák csapatnak, ezért is mondtam a játékosoknak, mindent megtettek, emelt fővel hagyhatják el a pályát. Ugyanakkor szerencsétlenek voltunk, mert három kényszerű cserénk volt. Lovrencsics, Kleinheisler, Nagy Ádám, sőt még Sallai Roland is cserét kért, de négyet nem lehet cserélni.

Baráth Botondot tapasztalatlanságból állították ki. Volt már egy sárga lapja, és mondani akart valamit a bírónak, amiért megkapta a második sárga lapot is, így a pirosat is. Ez butaság volt. Tanulnia kell ebből.

Sajnos azt a két meccset veszítettük el, amelyet a legjobban szerettük volna megnyerni. De még sok mérkőzés van hátra. Ahogy az azeriek a horvátokat meglepték, mindent meg kell tennünk Splitben és Walesben is, hogy meglepetést szerezzünk. Hinnünk kell abban, hogy a labdarúgás istene kárpótol minket, és bár most mindent feketében látok, még nincs minden veszve.”

A selejtezőcsoport állása:

A magyar válogatottnak még három mérkőzése van hátra, legközelebb október 10-én, Splitben játszunk a vb-ezüstérmes Horvátország ellen.