Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Még januárban elhagyhatja a Juventust De Ligt

A Juventus nyáron igazolt tinédzser középhátvédje, Matthijs de Ligt kölcsönben visszatérhet nevelőegyesületéhez, az Ajaxhoz.

A 19 éves holland labdarúgót – aki a 2018/19-es szezonban csapatkapitánya volt a Bajnokok Ligája-elődöntőbe jutó Ajaxnak – a nyáron szinte az összes európai topcsapat, köztük a Barcelona is szerette volna megszerezni, ám végül 85,5 millió euróért a Juventusba szerződött.

Matthijs De Ligt annak ellenére szorult ki a torinóiak kezdőjéből, hogy még mindig messze a szezon elején súlyos sérülést szenvedő Giorgio Chiellini visszatérése. Az olasz bajnok vezetőedzője, Maurizio Sarri megvédte a játékost gyengébb torinói rajtja miatt. Hollandiában viszont aggódva figyelik a 21 éves török középső védő, Merih Demiral teljesítményét, aki bejátszotta magát a védelem tengelyébe.

Az Ajax ezért azt fontolgatja, hogy kölcsönben még januárban visszaveszi a 2019-ben a legjobb 21 éven aluli futballistának választott játékost – írja a Daily Mail a portugál Bola információira hivatkozva.

Ez a lépés a holland válogatottnak is előnyére válhat, a nyári Európa-bajnokságra készülő Oranjéban ugyanis Virgil van Dijk mellett De Ligt is a védelem oszlopos tagjának számít.