Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Közel fél év után edzett ismét együtt Szélesi Zoltán az újpesti társaival

Nem sérülés miatt, hanem sokkal prózaibb ok miatt volt kénytelen partvonalon kívül tölteni majd’ Szélesi, de ára volt a visszatérésének.

Szélesi Zoltán a Fradi ellen léphet pályára ismét a bajnokságban féléves száműzetés után. – csakfoci.hu

A történet tulajdonképpen még az előző bajnokság végén kezdődött, amikor egyik pillanatról a másikra kikerült a keretből Szélesi Zoltán és Grégory Christ is. Mindketten a csapattól külön lettek választva, a pályán még csak nem is érintkezhettek az adott mérkőzésre készülve, amíg a hétvégére készülő együttes a műfüves pályán edzett, addig Szélesi és a francia a konditeremben erősített, majd meg kellett várnia a két labdarúgónak, míg szabad lesz a pálya, akkor ők mehettek „edzeni”. Emellett szárnyra kaptak olyan pletykák is, miszerint néha a kegyvesztettek voltak kénytelenek például takarítást is elvégezni. De ennek immár vége, hiszen Christ decemberben távozott, míg Szélesi nagy árat hozott, hogy visszakerülhessen a keretbe: fizetése jelentős hányadáról mondott le. Erről is beszélt a Nemzeti Sportnak a rutinos védő.

Arra kérdésre, hogy a Fradi elleni bajnokin térhet vissza, Szélesi úgy fogalmazott, hogy az edzőn múlik, berakja-e a derbin a huszonhétszeres válogatott védőt. „Illetve annyiban természetesen rajtam, hogy minden edzésen a tudásom legjavát kell nyújtanom, igazolandó, hogy számíthat rám.” – fogalmazott a sportlapnak adott interjújában a korábbi válogatott Szélesi.

A jobbhátvéd beszélt azon körülményekről is, ami végül meghozta az áttörést, és visszautat jelentett a keretbe: „Hogy rövid legyek, úgy, hogy lemondtam a fizetésem jelentős hányadáról.” – majd bővebben is kifejtette: „Engem öt hónapig senki sem tájékoztatott arról, mi az ára annak, hogy játsszak. Annyit tudtam, hogy a megszüntetett NB II-es csapat öltözőjét használva, annak az együttesnek a felszerelésében készülhetek másod-, harmad- vagy negyedmagammal. Víg Péter tulajdonképpen, mint személyi edzőm tartotta bennem a lelket, ha kellett, odavágott, ha kellett istápolt, de többen is biztattak, hogy hívnak még az első csapattól. Aztán – beszélgetést kezdeményezve a tulajdonos úrral – kiderült, a büdzsét illetően változtak az elképzelések, ezek után elindult egyfajta tárgyalássorozat az elnök úr és az engem képviselő Gém Zoltán barátom között, ennek során Roderick Duchatelet-t próbálták meggyőzni arról, talán luxus az akkor még korántsem szárnyaló Újpest részéről mellőzni egy ereje teljében lévő, huszonhétszeres válogatott játékost. A megbeszélések vége az lett, hogy lemondtam a fizetésem feléről.”

És hogy miként élte meg a Pécs elleni kupanegyeddöntő visszavágóján kapott húsz percet? „Nagy fölényben játszó, hatalmas előny birtokában futballozó csapatba szállhattam be, már csak emiatt sem szabad messzemenő következtetéseket levonni a játékomat illetően, azon vagyok, hogy mihamarabb felépítsem magam. Amikor az oldalvonal mellett ácsorogva meghallottam, hogy a közönség éltet, három-négyszáz meccs ide vagy oda, libabőrös lettem.”

Természetesen szóba került a következő fordulóban esedékes derbi is. Szélesi szerint előbb a Haladás elleni találkozóval foglalkoznak, és csak utána a Fradi elleni rangadóval, de persze már ott motoszkál a fejekben az a bajnoki is.

Gavalovits Sándor