Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pocchettino: „Megnyerjük a Ligakupát!”

A Tottenham Hotspur argentin menedzsere önbizalomtól duzzadóan nyilatkozott a győztes Ligakupa mérkőzés után.

Kép forrása: goal.com
Lamela lehet a Spurs sikerének kulcsa?

Miután sikerrel vette az akadályt a Tottenham csapata, és az Angol Ligakupa nyolcaddöntőjében 2-0-ra legyőzte az alacsonyabb osztályú Brighton csapatát, Mauricio Pocchettino máris egy trófea megszerzését vetítette előre a szurkolóknak, akik a klub 2008-as győzelme óta várnak az újabb kupára. Egy évvel később megismételte a döntőbe jutást a Spurs, de ott címvédőként kikaptak a Manchester Unitedtől. Most a csapat menedzser úgy érzi, igenis eljött az ő idejük.

 „A negyeddöntőbe jutás volt előzetesen a célunk, de ha már itt vagyunk, nem akarunk megállni. Reális esélyünk nyílik a kupagyőzelemre, és mindent meg is teszünk érte. Kiesett a Manchester City, az United, és az Arsenal is, miért ne nyerhetnénk mi? Igenis esélyesek vagyunk! Nem volt könnyű mérkőzés, mivel vasárnap a bajnokságban játszottunk, de ezen is túlléptünk, és sok lehetőséget alakítottunk ki, melyekből aztán kettőt értékesítettünk.”

 Arra a felvetésre, hogy a Tottenham a bajnokságban nem szerepel ilyen jól, és csak a 11. helyen állnak a tabellán, így reagált az argentin szakember:

 „Nincs rajtam nyomás, tudom, mivel jár a munkám. Mint minden menedzser esetében, a győzelem engem is a jók közé emel, a vereség pedig a rosszak közé taszít. De ez ad egyensúlyt ennek a munkának.”

 A Brighton menedzsere, az egykori liverpooli kedvenc, Sami Hyypia gratulált ellenfelének, és csapatának is a vereség után.

 „Nem kérhettem többet a játékosoktól, minthogy tegyék oda magukat, és a védekezésre nagyon figyeljenek oda. A Tottenham egy erős csapat, jobbak mint mi, talán támadhattunk volna többet, de ennyivel jobbak a hazaiak. Volt esélyünk nyerni, de Lamela gólja, eldöntötte a meccset. A Tottenham mindenben jobb volt, de nincs okunk szégyenkezni.”

A negyeddöntő párosításának érdekessége, hogy a Tottenham azt a Newcastle-t fogadja majd, melytől a vasárnap esti bajnokin 2-1-re kikapott odahaza, egy igen pörgős, parázs mérkőzésen, pedig a félidőre még hazai vezetéssel vonultak a Spurs játékosai. Folytatás december 16-án, és ha Pocchettino komolyan gondolja, akkor ezt az akadályt vennie kell csapatának. És mivel az Erik Lamela, Harry Kane csatárduó kezdi megtalálni a közös hangot, minden okuk megvan az észak-londoniaknak arra, hogy elbízzák magukat. Azért nem árt figyelni a még mindig versenyben lévő Chelsea, Liverpool, Southampton hármasra is…

Demmel László