Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany Kupa: Győzelemmel kezdte a tornát USA

Magyar idő szerint szerdára virradóra harsant a hármas sípszó, megkezdődött az Arany Kupa 2015-ös kiírása, az észak- és közép-amerikai országok valamint a karib-tengeri labdarúgó-válogatottak megmérettetése. Az ‘A’ jelű kvartett első fordulójában az örökös házigazda Amerikai Egyesült Államok győzelemmel kezdett, míg Haiti legjobbjai meglepetést okoztak. 

dempsey

Panama – Haiti 1-1 (0-0)
G:
 Quintero (55.) ill. Nazon (85.)

Az erőviszonyoknak megfelelően Panama ragadta meg a kezdeményezést, uralta a játékot a mezőnyben, s sokkalta több kísérletet tudott felmutatni. A színvonal nem verdeste az eget, az első játékrészben 7-2 volt a lövési kísérletek aránya, míg a kaput eltaláló labdák száma 4-0 volt. Placide a haiti kapus azonban nem kapitulált egyszer sem, így a felek gól nélküli döntetlennel fordulhattak. Az 55. percben aztán megszületett a torna első találata, mely a mexikói másodosztályban szereplő Lobos támadó középpályásának nevéhez fűződik. Quintero nem kegyelmezett, túljárt Placide eszén, s úgy festett ez a találat három pontot érhet Panama számára, azonban a 85. percben jött Duckens Nazon. A Franciaországban születő és játszó fiatal csatár egalizált, ezzel pedig Haiti meglepetésre ponttal kezdte a tornát.

USA – Honduras 2-1 (1-0)
G:
 Dempsey (25., 64.) ill. Discua (68.)

Honduras felvette a kesztyűt, s bizony nagyon megnehezítette a házigazda dolgát. Mezőnyben teljesen egyenrangúak voltak a felek, s nagyon kevés lövési kísérletet láthattunk, melyből Honduras többet tudott felmutatni, ám a pontosság és a helyzetkihasználás területén más volt a helyzet. Az amerikai válogatott védelme igen labilisnak hatott, a különbséget pedig Dempsey jelentette. A klubfutballban eltiltását töltő, kiéhezett  klasszis kétszer is Escober kapujába talált, melyre egy válasz érkezett. Discua csereként lépett pályára, s első labdaérintéséből bevette Guzan kapuját. USA legjobbjai tehát győzelemmel kezdték a tornát, a csapatkapitány Bradley pedig 100. alkalommal szerepelt a válogatottban.

Íme az A-csoport állása az 1.forduló után:
1. USA 3 pont (2-1)
2. Haiti 1 pont (1-1)
3. Panama 1 pont (1-1)
4. Honduras 0 pont (1-2)

Íme a góllövőlista élmezőnye:
1.
 Dempsey (USA) – 2 gól
2. 
Dicua (Honduras), Nazon (Haiti), Quintero (Panama) – 1 gól

A folytatásban:
júl. 9. 02:00 Costa Rica – Jamaica
júl. 9. 04:30 Salvador – Kanada

Őszi Ádám