Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany Kupa: Döntetlenekkel nyitottak a B csoportban

Megkezdték szereplésüket a B csoport csapatai is az Egyesült Államokban rendezett Arany Kupán. A kvartett két nagy karibi esélyese nem bírt egymással, de az egyszeres bajnok Kanada is megszenvedett El Salvadorral. 

Kép forrása: espnfc.com  Ramírez emelése Miller segedelmével talált utat a hálóba

Kép forrása: espnfc.com
Ramírez emelése Miller segedelmével talált utat a hálóba

Costa Rica – Jamaica 2-2 (2-1) 
G: Miller (32.), Ramírez (36.) ill. McCeary (12.), McAnuff (47.)

Costa Rica, mint a csoport egyik nagy favoritja, szinte már az első perctől átvette az irányítást, és próbált nyomást gyakorolni ellenfelére. De mégis Jamaica szerezte meg a vezetést, egy bedobás után: a labda egy pattanás után átszállt a tizenhatoson belül mindenki feje felett, és McCleary kapásból bevágta a hálóba, hiába próbáltak a védők korrigálni. De Paulo Wanchope csapata igencsak ért a támadásokhoz, csakúgy mint egykoron kapitányuk, és még a félidő előtt megfordította az állást Costa Rica, szűk négy perc alatt. Előbb a 32. percben egy szabadrúgáskombináció után Roy Miller fejjel mattolta Dwayne Miller kapust, majd néhány perccel később Borges küldött egy labdát ötven méterről Ramírez felé, aki egy védővel és a kapussal a nyakán is átemelte a szerencsétlenkedő Millert, és a magasból aláhulló labdát némi hátvédsegédlettel a kapuba juttatta. Fordulás után Jamaica nem sokáig teketóriázott, és rögtön nekiesett Costa Ricának, amit MCAnuff egy góllal tett hivatalossá: a meglépő középpályás két védő között csinált egy remek cselt, amivel mindenkit becsapott, majd a kapus mellett bepasszolt a a labdát a hálóba. A második játékrész már kiegyenlítettebb volt, felébredtek a jamaicai futballisták, de több gól már nem esett, így a B csoport két húzóneve egy egállal nyitotta a tornát.

El Salvador – Kanada 0-0 

Először és utoljára 1992-ben tudta legyőzni El Salvador válogatottja a kanadai csapatot, így nem ők számítottak előzetesen a mérkőzés esélyesének, de ettől függetlenül nem játszottak alárendelt szerepet, aminek főként Kanada volt az oka. Az Észak-amerikaiak ugyanis nem hozták a tőlük elvárhatót, és egy gyenge mérkőzésen teljesen egyenrangú partnerként őrizték a gól nélküli döntetlent. Ráadásul El Salvador már a 9. percben elveszítette legjobbját, és a csatár Bonilla helyett Herrera állt be. De ez sem vetette vissza a salvadoriakat, akik lelkes futballal meg tudták állítani az unott kanadaiakat. A 0-0-ás eredménnyel minden nyitott maradt a csoportban, és egyik csapat sem szerzett előnyt, de ha Kanada szeretné megismételni a bravúrt, és ismét megnyerné az Arany Kupát, akkor Costa Rica vagy Jamaica ellen ez nagyon kevés lesz a szükséges győzelemhez.

A B csoport állása az 1. forduló után: 

1. Costa Rica 1 pont (2-2)
Jamaica 1 pont (2-2)
2. El Salvador 1 pont (0-0)
Kanada 1 pont (0-0)

A góllövőlista élmezőnye: 

1. Dempsey (USA) – 2 gól
2. Dicua (Honduras), Nazon (Haiti), Quintero (Panama), J. Miller, Ramírez (Costa Rica), McCleary, McAnuff (Jamaica) – 1gól

A folytatásban: 

Július 10. 01:00 Trinidad és Tobago – Guatemala 
Július 10. 03:30 Mexikó – Kuba 

Demmel László