Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany Kupa: Jamaica és Costa Rica átlépett a csoportkörön!

Az Egyesült Államokban zajló 13.Arany Kupa B jelű kvartettjében a két nagy esélyesnek komolyabb megerőltetés nélkül sikerült továbbjutnia a negyeddöntőbe, igaz, azt a fene nagy igyekezetet az ellenfelek sem követelték meg.

Kép forrása: espnfc.com  McCleary jókor volt jó helyen, góljával nyertek a Reggae-fiúk.

Kép forrása: espnfc.com
McCleary jókor volt jó helyen, góljával nyertek a Reggae-fiúk.

Jamaica – El Salvador 1-0 (0-0)
G: McCleary (72.)
K: Mattocks (80.)

Jamaica egy döntetlennel is csoportelső lehetett volna, ha a másik mérkőzésen Costa Rica nem arat többgólos győzelmet Kanada felett. De elég volt a “Reggae Boyz” számára csak a saját meccsükkel foglalkozni, mert El Salvador előtt is megadatott a lehetőség, hogy továbbjusson a B csoportból. Ehhez még bravúr sem kellett igazán, csak egy egyszerű pontszerzés a jamaicai srácok ellen, ám végül ez nem jött össze. A már ezerszer lebecsült salvadoriak ezúttal is többet birtokolták a labdát ellenfelüknél, és többet is próbálkoztak ellenfelüknél, ám ez esetben sem sikerült ezt kamatoztatni, és a kihagyott lehetőségek a 72. percben bosszulták meg magukat: McAnuff távoli lövését még kipaskolta Carrillo kapus, ám hamarabb érkezett a kipattanóra McCleary mint a védők, és az üres kapuba helyezett. Ezzel a győzelemmel Jamaica csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe, ahol Haiti csaptával mérkőznek meg június 18-án. El Salvador pillanatnyilag továbbjutó helyen áll, mint legjobb csoportharmadik, de Guatemala mai teljesítményétől függ, hogy melyikük léphet tovább a “vigaszágon”.

Kanada – Costa Rica 0-0 

Az egyszeres bajnok kanadának nagyon nem akar kijönni a lépés ezen a tornán, három mérkőzésen sem tudtak gólt szerezni a “juharlevelesek”. Ezúttal is Costa Rica volt az esélyesebb, Paulo Wanchope csapata a Jamaica elleni 2-2, és a Salvador elleni 1-1 után végre nyerni szeretett volna, hogy ne legyen izgulni valójuk. Nem volt, de ez is inkább a kanadaiakon múlt. A kissé súlytalan piros-fehérek nem követeltek nagy erőbedobást a karibi térség egyik legjobbjától, míg a túloldalon talán a szövetségi kapitány égett a legmagasabb hőfokon. Bár próbálkoztak a Wanchope-fiúk, és meg is volt az esélyük a győzelemre, ezúttal hadilábon álltak a szerencsével, és meg kellett elégedniük a 0-0-s döntetlennel, ami azt jelentette, hogy Kanada rúgott gól nélkül az utolsó helyen búcsúzott, míg Costa Rica három döntetlennel jutott túl a csoportkörön, és várhatja ellenfelét a negyeddöntőben, ami cseppet sem lesz könnyű számukra: az éjszakai mérkőzések eredményének  függvényében Trinidad és Tobago, valamint Mexikó lehet az ellenfél. Sétagaloppra ne is számítson senki!

A B csoport végeredménye: 

1. Jamaica 7 pont (4:2) 
2. Costa Rica 3 pont (3:3) 
3. El Salvador 2 pont (1:2)
4. Kanada 1 pont (0:1)

A góllövőlista élmezőnye: 

1. Dempsey (USA), Peralta (Mexikó) 3-3 gól
2. Beteau (Trinidad és Tobago), Nazon (Haiti), McCleary (Jamaica) 2-2 gól

A mai program: 

00:00 Kuba – Guatemala 
02:30 Mexikó – Trinidad és Tobago 

Demmel László