Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany Kupa: Stadionmustra a kieséses szakaszra! – képekkel

Véget értek az Egyesült Államokban rendezett 13. Arany Kupa csoportküzdelmei, és a csapatok elbúcsúztak kilenc fantasztikus stadiontól. Az egyenes kiesés szakaszban öt újabb arénát avatnak fel, melyeket ezúttal mutatunk be olvasóinknak. 

Kép forrása: sbisoccer.com  Az amerikaiak címvédésben reménykednek, amire igen jó esélyük nyílik!

Kép forrása: sbisoccer.com
Az amerikaiak címvédésben reménykednek, amire igen jó esélyük nyílik!

Baltimore – M&T Bank Stadium: A “Hollók” városa ad otthont a július 18-i negyeddöntőknek. Az 1998-ban átadott létesítményben játssza a Baltimore Ravens hazai NFL meccseit, de egy napra a “soccer” veszi át a főszerepet a tojáslabdától. A stadion befogadóképessége 71.008 fő, és alighanem megtelik a hazai válogatott, Kuba elleni mérkőzésére. A létesítmény 220 millió dollárba került.
Mérkőzések:
Július 18., 23:00 USA – Kuba 
Július 19., 02:00 Haiti – Jamaica 

Kép forrása: articles.baltimoresun.com

Kép forrása: articles.baltimoresun.com

Eats Rutherford – MetLife Stadium: A már-már legendás MetLife Stadium Nem York egyik impozáns építménye, mely az NFL két csapatának, a Giants, és a Jets számára ad otthont, és a 2014-es Super Bowlt is itt rendezték. Kapacitása 82.566 fő, és rendre megtelik az amerikaifutball hétvégékre. Drágábbat aligha lehet elképzelni az Arany Kupára: az impozáns építmény 1,6 milliárd dollárba került!
Mérkőzések:
Július 19., 22:30 Trinidad és Tobago – Panama
Július 20., 01:30 Mexikó – Costa Rica

Kép forrása: genius.com

Kép forrása: genius.com 

Atlanta – Georgia Dome: Íme, az elődöntők otthona! Az 1992-ben megnyitott atlantai létesítmény a Falcons NFL csapatának az otthona, de egy ideig a Hawks NBA csapat is itt játszotta hazai mérkőzéseit. A 214 millió dollárból épült stadion teljesen befedhető, és ezáltal 80 ezer fő lehet a maximális befogadóképessége.
Mérkőzések: 
Július 22., 18:00 1. elődöntő 
Július 22., 21:00 2. elődöntő 

Kép forrása: youtube.com

Kép forrása: youtube.com 

Chester – PPL Park: Az egyenes kiesés szakasz legkisebb létesítménye, a maga 18.500-as befogadóképességével. A stadion az MLS-ben szereplő Philadelphia Union otthona, nem messze a Delaware folyótól, és mindössze 23 kilométerre Philadelphiától. A PPL Parkban játsszák az Arany Kupa elődöntőjét, és meglepően “olcsó” mulatság volta a felépítése, mindössze 120 dollárt kellett rááldozni.
Mérkőzés: 
Július 25., 16:00 Bronzmeccs

Kép forrása: philadelphiaunion.com

Kép forrása: philadelphiaunion.com 

Philadelphia – Lincoln Financial Field: Az Egyesült Államok egykori fővárosa, és a szurkolók nagyon remélik, hogy a hazaiak miatt kell majd kivándorolniuk a stadionba a döntő napján. (Amire igen jó esély van). A létesítményt 2003-ban nyitották meg, és több mint 500 millió dollárba került a felépítése. Egy évig a Philadelphia Union (MLS) otthona volt, majd a csapat Chesterbe költözött, azóta az Eagles NFL csapata játssza itt hazai mérkőzéseit. Befogadóképessége 69.176 fő, mely az USA döntőbe jutása esetén alighanem csordultig megtelik majd.
Mérkőzés: 
Július 26., 19:30 Döntő.

Kép forrása: aviewfrommyseat.com

Kép forrása: aviewfrommyseat.com 

Demmel László