Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Fordulatos Honvéd siker, kilátástalan Vasas, miskolci iksz

Gyors gólváltás után nyert a Honvéd, a Vasasnak nem megy, míg a DVTK egy pontot szerzett az ultimátumból.

Honved-MTI629

Nem lehet azt állítani, hogy a csabaiak lettek volna a kispesti meccs esélyesei, ám a múlt heti siker a Puskás Akadémia ellen önbizalmat adott Zoran Spisljak együttesének, olyannyira, hogy már a harmadik percben vezetéshez jutottak Vaskó fejese révén, ám nem sokáig örülhettek a lilák, hiszen alig három perccel később Nagy Gerg eg lecsorgót lőtt Ilizi kapujába. Ezt követően a kispestiek átvették a meccs irányítását, mégis a csabaiak mehettek előnnyel a szünetre. Birtalan Botond ugyanis tíz perccel a pauza előtt újra a viharsarkiakat juttat vezetéshez. Fordulás után azonban mindent egy lapra tett fel Marco Rossi együttese, melyet siker koronázott. Nagy újabb góljával egalizáltak, és már-már úgy tűnt megosztoznak a pontokon a felek, Baráth Botond a hajrában a hazaiak javára billentette a mérleg nyelvét.

Honvéd – Békéscsaba 3-2 (1-2)
Bozsik stadion, 500 néző, vezette: Szabó Zsolt
Honvéd: Kemenes – Botka, Ignjatovic, Lovric (Vasiljevic, 52.), Baráth – Kamber, Prosser (Lukács D., 74.) – Gazdag, Nagy G. (Hidi, 82.), Holender – Vernes
Békéscsaba: Ilizi – Bényei, Damjanovic, Vaskó T., Fábio – Spitzmüller, Piermayr – Birtalan (Borbély B., 78.), Punosevac (Korugiev, 86.), Laczkó – Viczián
g.: Nagy G. (6., 63.), Baráth (90+1.) ill.: Vaskó (3.), Birtalan (34.)
s.: Holender (40.), Prosser D. (72.) ill.: Viczián (36.), Birtalan (75.)
kiállítva:

20151128vasaspuskas_040

A szünetre eldőlt a meccs sorsa, a gyengén védekező angyalföldiek egyszerűen nem voltak egy súlycsoportban ezen a délutánon a Puskás Akadémiával. Pedig Ádám Martin góljával még vezettek is Simon Antal tanítványai, hogy aztán hat perc alatt háromszor kapituláljon a bajnokságban először védő Hermány Bence. Debreceni öngólja után nem sokkal Bacelic-Grgic, majd a szünet előtt nem sokkal Tischler Patrik lőtte a harmadikat. A támadónak ez volt szezonbeli második gólja. Hiába tett meg mindent a hazai alakulat, a szünet után sem tűnt úgy, hogy a megrogyott Vasas magához tudna térni, főleg akkor tűnt kilátástalannak a helyzete, amikor bő negyedórával a vége előtt Remilit kiállította Vad II. Ekkor még egy felvillanása volt ugyan a hazaiaknak, Czvitkovics szépített, a vége azonban ismét a vendégeké volt, hála Tischler második találatának. Összességében megérdemelt vendéggyőzelem született a magát csak kereső fővárosiak ellen.

Vasas – Puskás AFC 2-4 (1-3)
Illovszky stadion, 950 néző, vezette: Vad II. István
Vasas: Hermány B. – Preklet, Debreceni, Grúz, Ádám M. (Lázok, 75.) – Pajovic, Vukasovic – Berecz Zs., Remili, Könyves (Novák Cs., a szünetben) – Kenesei (Czvitkovics, 65.)
PAFC: Pogacsics – Pauljevic, Fodor, Kelic, Nagy Zs. – Pekár L., Márkvárt, Bacelic-Grigic, Sallai R. (Zsótér D., 80.) – Lencse, Tischler (Hudák M., 90+2.)
g.: Ádám M. (23.), Czvitkovics (74.) ill.: Debreceni (34., öngól), Bacelic-Grgic (36.), Tischler (40., 85.)
s.: Vukasovic (39.), Ádám M. (44.), Debreceni (53.), Preklet (56.) ill.: Pekár L. (19.)
kiállítva: Remili (73.)

dvtk

Edzőváltás közeleg Miskolcon, hiszen sorozatban negyedik meccsét sem tudta megnyerni Bekő Balázs csapata, ám ezúttal „legalább” pontot szerzett a piros-fehér alakulat. Eleinte távoli lövésekkel próbálkoztak a felek, mígnem egy szép akció végén Balázs Zsolt meg nem szerezte a vezetést a vendég tolnaiaknak. Előtte azonban Barczi lövését, majd Grumic ismétlését is sikerült védenie Molnár Péternek. Balázs gólja után nem sokkal Koman ívelt a kapu elé, Manjrekar Novothny elé fejelt, de az Olaszországból hazatérő támadó nem tudott élni a lehetőséggel, így egygólos vendégvezetéssel mehetett szünetre a két brigád. A térfélcsere sem hozta meg a várt áttörést hazai oldalon, sőt, ha lehet azt mondani, még nehezebb helyzetbe kerültek a borsodiak, Grumic ugyanis butaságával hozta a frászt a hazaiakra. A kiállítás azonban mintha a paksiakat zavarta volna meg, a végén Okuka centerezését Griffiths fejelte a rosszul kilépő Molnár felett a kapuba. Ezzel Csertői Aurél együttese kilenc meccs óta veretlen, míg a miskolciak lezárták vereség-szériájukat, ugyanakkor negyedik nyeretlen találkozójukon vannak túl.

Diósgyőr – Paks 1-1 (0-1)
Miskolc, 1951 néző, vezette: Farkas Ádám
DVTK: Rados – Okuka, Lipták, Tamás M., Husic – Manjrekar (Bacsa, 55.), Kitl M. – Barczi, Grumic, Koman (Bognár I., 66.) – Novothny (Griffiths, 55.)
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér B., Gévay, Szabó J. – Kesztyűs B. (Vági A., 84.) – Koltai (Hahn J., 68.), Kecskés, Bertus, Bartha L. – Balázs Zs. (Bajner B., 87.)
g.: Griffiths (87.) ill.: Balázs Zs. (31.)
s.: Kitl (35.), Okuka (80.) ill.: Kesztyűs (25.), Lenzsér (41.), Kecskés T. (86.)
kiállítva: Grumic (65.)

(fotók: nso.hu; vasassc.hu; dvtk.eu)

Gavalovits Sándor