Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Itt ragadt légiósok – 19.rész: Roni Ribeiro

Az elmúlt húsz évben számtalan külföldi labdarúgó megfordult a magyar NB I-ben. Közülük többen rövidebb látogatást tettek nálunk. Volt olyan is aki feljebb jutott, s olyan is, aki hosszú idő után máshova igazolt. Viszont volt olyan focista is aki hosszú ideig maradt, hiszen ugyan az NB I-ben már nem, de alacsonyabb osztályban továbbra is nálunk játszik. Közülük fogunk az elkövetkező hetekben szemezgetni.

Sorozatunk előző részei:
1. Jammeh Haruna (gaboni) Balatoni Vasas
2. Robson de Souza (brazil) Nagykőrösi Kinizsi
3. Sadjo Haman (kameruni) Csetény
4. Samuel Ellis Ato (ghánai) Toponár
5. Eugene Fomumbod (kameruni) Toponár
6. Henry Etiosa Odia (nigériai) Internationale CDF

7. Christian Ebala (kameruni) Kecskemét – Hetényegyháza
8. Yannick Mbengomo (kameruni) STC Salgótarján
9. Egejuru Godslove (nigériai) Iváncsa

10. Volodimir Ovszijenko (ukrajnai magyar) Fehérgyarmat
11. Vinicius Galvao (brazil) Ibrány
12. Edouard Ndjodo (kameruni) PVSK
13. Joseph Ngalle (kameruni) Tótkomlós
14. Eugene Salami (nigériai) Kecskemét
15. Nenad Pozder (szerb) Tápiószecső
16. Denys Rebryk (ukrajnai magyar) Milota
17. Yves Simplice Mboussi (kameruni) Balassagyarmat
18. George Menogoung (kameruni) Felsőzsolca

da_silva_ribeiro_roni_0-aramisAramis Futsal

Micsoda Roni még Magyarországon játszik? Nézhetnek össze azon magyar focit szerető szurkolók, akik tudják, hogy a brazil középpályás 2011-ben elhagyta az országot s Ausztriában folytatta pályafutását alacsonyabb osztályban. Jól is tudják azon kedves olvasóink, akik ezen információ birtokában vannak, de Roni Ribeiro nagypálya mellett a futsalnak is él, 2010 óta az Aramis labdarúgója is. Azóta a nagypályás magyarországi pályafutását feladta, több osztrák amatőr csapatban is megfordult, de végülis ő megfelel azon kritériumnak, hogy külföldi, NB I-ben játszott, s még mindig itt van.

1980.06.30-án született Braziliában. Magyarországra 2006-ban igazolt, s a Lombard Pápa játékosa lett, két évig tartozott az akkor NB II-es pápai csapat keretéhez, 35 bajnokin 3 gólig jutott. 2008 nyarán továbbállt s Bajára igazolt. A bajai kaland alatt 15 NB II-es meccsen 8 gólt szerzett, s felkeltette az NB I-es Siófok érdeklődését. 9 élvonalbeli bajnokin 2 gólt ért el, s ez nem volt elég ahhoz, hogy a balatoni csapat az NB I-ben maradjon. 2009/10-ben a másodosztályban is maradt a Siófoknál, 21 meccsen 6 góljával feljutáshoz segítette a korábbi Bányászt. A nyári alapozást a kék-sárgáknál csinálta végig, majd az augusztusi bajnokikon háromszor pályára is léphetett. 2010 nyarának átigazolási szezonjának utolsó napján viszont az NB II-es Budaörs játékosa lett. Ekkor ismerkedett meg a kis-pályával is. 26/2-es mutatóval zárta magyarországi nagypályás pályafutását. Azóta több osztrák alacsonyabb osztályú csapatnál megfordult, de mellette az Aramis futsal csapatánál továbbra is rendre pályára lépett. Sőt 2013/14-ben a strandlabdarúgó bajnokságban is elkápráztatta a szurkolókat cseleivel.

Roni már azelőtt felhagyott az itteni nagypályás focival, hogy bevezették volna a légióskorlátozást, 36,5 évesen pedig már nem hinném, hogy újra látjuk füvön. Ezzel szemben teremben, akár még hosszú évekig.

indexRoni Ribeiro
Született: 1980.06.30
Nemzetisége: brazil
Profi magyar klubjai: Siófok (NB I, NB II), Pápa, Baja, Budaörs (NB II)
Jelenlegi klubja: Aramis (Futsal I. osztály)

Endrődi Dávid