Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ben Yedder vezetésével a Sevilla kiütötte a Sociedadot! – Videóval

A Sevilla meglepően simán, vendégként győzte le 4:0-ra a Real Sociedad együttesét. A találkozó hőse a három gólja mellett egy gólpasszt is kiosztó Wissam Ben Yedder volt.

(Kép: LaLiga Twitter)

Real Sociedad – Sevilla 0-4 (0-2)
Anoeta stadion, Vezette: Juan Martinez Munuera
Real Sociedad: Rulli – Berchiche, I. Martinez, M. González (Elustondo, 46.), Zaldua – Granero (Canales, 57.), Illaramendi, Prieto – Oyarzabal, Willian José, Vela (Juanmi, 57.). Vezetőedző: Eusebio Sacristán
Sevilla: Rico – Pareja, Rami, Mercado – Mariano, N’Zonzi, F. Vázquez (Sarabia, 69.), Escudero – Nasri, Vitolo (Kranevitter, 79.), Ben Yedder (Correa, 92.). Vezetőedző: Jorge Sampaoli
Gól: Ben Yedder (25., 29. és 83.), Sarabia (73.)
Sárga lap: Willian José (44.), Berchiche (76.) illetve Vázquez (10.), Escudero (39.), Vitolo (79.)
Kiállítás:

Mindkét csapat kezdeményezően lépett pályára az Anoetában, hiszen nagyon hamar adódott egy-egy komoly lehetősége a feleknek. Ezt követően némiképp a hazaiak játszottak veszélyesebben, gólt illetve gólokat azonban a Sevilla szerzett, mégpedig szűk öt perc alatt kettőt is, Wissam Ben Yedder révén. A francia csatár előbb egy Geronimo Rulli kapusról kipattanó labdát helyezett a Sociedad hálójába, majd pár perccel később higgadtan duplázta meg önmaga és csapata góljai számát.
A bekapott gólok után már látható volt, hogy nehezen akar magához térni a Sociedad, így már az első 45 percben a Sevillának megvolt a sansza arra, hogy akár le is zárja a találkozót, azonban a baszkok még valahogy kihúzták a szünetig.

A második játékrész ott kezdődött, ahol az első abbamaradt, hiszen a hazaiak továbbra sem találták a ritmust, a vendégektől pedig előbb Nasri, majd Escudero is könnyedén, percek alatt újabb gólt szerezhetett volna. A hátralévő időben a Sevilla védelme jól ált a lábán, tökéletesen kézben tartotta a találkozót Jorge Sampaoli csapata. A 73. percben a csereként beálló Pablo Sarabia Ben Yedder lekészítéséből meglőtte a harmadik sevillai gólt, majd a kegyelemdöfést ki más vihette volna be, mint az ezen az estén ellenállhatatlanul futballozó Ben Yedder, aki Nico Pareja passzából, jóformán a kapuig gyalogolhatott.

Szinte mindent elmond arról, hogy mennyire is volt veszélyes a Real Sociedad Sergio Rico kapujára, hogy a spanyol válogatott kerettag hálóőrnek az első és egyetlen igazán komoly védése a 88. minutumban volt. A magabiztosan futballozó Sevilla megérdemelten hozta el mindhárom pontot az Anoétából a roppant gyenge napot kifogó baszkokkal szemben.

http://www.dailymotion.com/video/x57quys_all-goals-highlights-hd-real-sociedad-0-4-sevilla-07-01-2017_sport