Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga 2: Így áll a spanyol másodosztály féltávnál!

A spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokság, azaz a Liga adelante is javában zajlik, amit jelenleg a Levante ural. De hogy is állnak pontosan a csapatok? Helyzetjelentés a spanyol másodosztályból!

Értékelő cikksorozatunk további részeiért KATT:

– La Liga: Real uralom Spanyolországban – félévértékelő
– Van veszve bármi is? – Barca félévértékelő
– Hala Madrid! – Avagy soha rosszabb évet, mint 2016 – Real félévértékelő
– Cristiano Ronaldo hihetelen éve – videóval

– La Liga: Góllövőlista a félidőben
– Ami eddig történt! Statisztikák, legek, érdekességek a La Ligából 

adelante

A tabellát jelenleg elég nagy fölénnyel a Levante vezeti, a második helyen 7 ponttal lemaradva Girona áll. A Levante tavaly esett ki az első osztályból, és nem úgy tűnik, hogy sokáig szeretne a másodosztályban maradni. A Girona még sosem jutott fel, így minden bizonnyal ragaszkodnak ehhez a második helyhez, de hátrafelé is kell nézelődniük, hiszen a harmadik helyen álló Getafe, akik szintén tavaly estek ki, csak két ponttal van tőlük lemaradva. A harmadik kieső csapat a Rayo Vallecano volt, nekik viszont közel sem megy annyira jól, mint másik két társának. Jelenleg csak a 16. helyen állnak, és ha nem figyelnek, könnyen a kiesőzónában találhatják magukat.

Az osztályozós helyeken a Cadiz, a Sevilla B és a Huesca állnak jelenleg. A harmadik feljutó sorsa a 3. és a 6. helyen álló között dől el a szezon végén négy osztályozó meccs után. A Sevilla B, mint a nagycsapat ificsapata nem juthat fel az első osztályba, így a 7. helyen álló ugorhat be a helyébe, aki jelen pillanatban Real Valladolid. Ezek viszont még nagyon elméleti feltevések, hiszen hosszú még a szezon, az állás pedig nagyon szoros, bármikor előfordulhat több helycsere is. A Sevilla B és a Cadiz is az előző szezonban jutottak fel. A harmadosztályból jött még az UCAM Murcia és a Reus Deportiu csapata is. A Murcia nagyon rosszul áll jelenleg a bajnokságban, mindössze 19 ponttal az utolsó előtti. A Reus Deportiu viszont masszívan áll a középmezőnyben, és nincs sokkal lemaradva az osztályozó helyektől sem. A Király-kupa negyeddöntőjébe jutó Alcorcón sem áll túl jól, a 17. helyen vannak, de még nincs semmi veszve náluk, a kupa-szereplés pedig még javíthat is a teljesítményükön. A kupában legyőzött ellenfelük, a Cordoba a 14.

A góllövő listát jelenleg megosztva vezeti a Lugo csapatából Joselu és a Cadizban játszó Ortuno 13-13 találattal. Tőlük csak egy gllal van lemaradva Roger a Levantéből. A legtöbb gólt eddig a Girona szerezte 33 találattal, a legkevesebbet az Alcorcón, szám szerint 14-et. A legtöbb gólt kapó csapat a Mirandes 32 kapott találattal, a másodosztály legjobb védelmével pedig a Levante büszkélkedhet 14 kapott góllal.

A La Liga 2. tabella állása féltávnál:

ufufu

Szigeti Andrea