Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wenger: “Jövőre is edzősködni fogok!”

Az angol élvonalbeli Arsenal csapatának háza táján már eddig is téma volt, hogy az együttest két évtizede trenírozó vezetőedző, Arséne Wenger szezon végén leköszön posztjáról, sőt esetleg vissza is vonul. A hétközi Bayern München ellen elszenvedett 5-1-es BL-vereséget követően felerősödtek ezek a hangok, de pénteken a francia menedzser tiszta vizet öntött a pohárba.

letöltésWenger a Bayern elleni meccsen (fotó: ESPN)

Arséne Wenger csapata hétfő este FA-kupa-mérkőzést vív az ötödosztályú Sutton United vendégeként, a párharc kapcsán tartott sajtótájékoztatón pedig eképpen nyilatkozott a 67 éves szakember:

“Nem számít, mi történik, a következő szezonban is edzősködni fogok, akár itt, akár valahol máshol. Fontos a klub számára, hogy  jó döntések szülessenek a jövőre vonatkozólag, nem azért dolgoztam itt 20 éven át, hogy ne érdekeljen ez. Rengeteg lehetőségem volt az évek során, hogy másutt folytassam, de törődöm ezzel a klubbal és a jövőjével. Fontos, hogy jó kezekben legyen.”

Wenger azt is elmondta, miként gondolkodik a spekulációkról, melyek róla és esetleges távozásáról szólnak.

“Nyilvános munkám van, el kell fogadnom azt, hogy sokat pletykálnak velem kapcsolatban. Mindenkinek megvan a saját véleménye” – fogalmazott a francia mester. – “Ha azt mondom, márciusban vagy áprilisban mondok konkrétumot, annak az az oka, hogy én sem tudom, mit hoz a jövő. Tehát továbbra se akarok mindent kommentálni. Az én jövőm nem lényeges, az Arsenal FC-é igen.”

Wengert illetően jelenleg igen vegyes a közvélemény megítélése, nemcsak a szakma, hanem az “ágyúsokért” szorító szurkolótábor is rendkívül megosztott abban a kérdésben, hogy az Arsenalnak a francia menedzserrel kell-e továbbhaladnia az úton vagy ideje lenne most már elköszönni a 20 esztendeje London piros-fehér részén tevékenykedő trénertől.
Bárhogy legyen is, a következő pár hónap egészen biztosan választ ad mindenre.

Szerző: Draskovics Tamás