Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Könnyedén nyert otthon a Juve

A szombati nap utolsó Serie A találkozóját Torinóban rendezték meg, ahol a regnáló bajnok, a Juventus látta vendégül az Empoli csapatát. A találkozó egyértelmű esélyese volt a hazai gárda, ám nagy kérdés, hogy mennyit vett ki a csapatból a hétközi Bajnokok Ligája találkozó. 

221735116-8ed46e94-0cf6-4947-b3e8-673a4145c3d9

Juventus – Empoli 2:0 (0:0)
Helyszín: Torino, Juventus Stadium Játékvezető: Mariani (olasz)
Gólszerzők: Skorupski (52. öngól), Alex Sandro (65.)
Sárga lap: Bellusci (82.)
Piros lap: –

Juventus: Neto – Alex Sandro, Rugani, Bonucci, Dani Alves – Sturaro, Marchisio, Pjanic, Cuadrado – Mandzukic, Higuain Vezetőedző: Allegri

Empoli: Skorupski – Laurini, Bellusci, Costa, Pasqual – Mauri, Diousse, Krunic, El Kaddouri – Marilungo, Pucciarelli Vezetőedző: Martusciello

Egészen jól kezdte a találkozót a hazai gárda. Rögtön már az ötödik percben, miután szépen körbejáratták a védelmet, Higuain került helyzetbe. Az ötösről próbálta bekotorni a labdát az argentin, de a kapus szépen fogta a lövést. Majd  rögtön ezután Mandzukicnak volt egy fejese közelről. A helyzetek csak úgy jöttek a zebráktól. A baj csak ott volt, hogy a horvát támadóra jutott az összes és ő nagyon nem volt formában. Egy az egyben is vezette a kapusra és sikerült is kicselezni, ám a visszaérő védők szerelték. Alapvetően nem volt egy igazán izgalmas első félidő. A hazaiaknál azért előjött a fáradtság és a fásultság. Talán nem is vették túl komolyan a találkozót. A kapujuk ugyanis nem volt veszélyben. Az Empoli egyszer próbálkozott meg egy lövéssel El Kaddouri révén, de .. hát mindegy is. Mindenesetre a csíkos mezeseknek ennél többet kellett felmutatniuk a második játékrészben, ha a három pontot akarják.

De nem tettek többet. Semmivel sem. Csak azt tették, amit eddig. Jöttek a beívelések Mandzukic fejére é igazuk is lett. A horvát a sokadik helyzetét tudta értékesíteni. Igaz, mókás egy találat volt, hiszen a felső lécről a labda, az Empoli kapusára pattant, onnan pedig a támadóra. 1:0. Ezt követően pedig a vendégek, semmit nem tettek azért, hogy valamin is javítsanak. Nem tudtak a Juventusra olyan nyomást helyzeni, avagy hibára késztetni őket, ami bármiféle eredményt hozott volna nekik. Ellenben a zebrák elkezdték élvezni  a játékot és egyre kombinatívabb focit mutattak be. Ennek egyik hozama lett egy újabb gól. Dani Alves passzát, Alex Sandro értékesítette. Szépen fordult le a védőjéről és a hosszúba gurította el a bogyót. A hazaiak tovább támadtak, de már csak egy lesgólra futotta tőlük. Alapvetően egy békés, edzőmérkőzésen nyert a bajnok. Ezzel pedig komoly előrelépést tett a bajnoki cím felé.

Szerző: Borbély Szabolcs