Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Neymar a világ legnagyobb színésze” – mondja a Celtic játékosa

Az elmúlt években többször is összekerült egymással a skót élvonalbeli Celtic Glasgow és a katalán óriás, az FC Barcelona, legutóbb a 2016-2017-es Bajnokok Ligája-kiírás csoportkörében csapott össze a két alakulat (sok köszönet nem volt benne a kelták számára, hiszen Barcelonában hetet kaptak Messiéktől). Mindenesetre a zöld-fehérek svéd válogatott védője, Mikael Lustig velős véleményt fogalmazott meg az egyik barcelonai nagyágyúval kapcsolatban.

13142439Neymar és Lustig afférja (fotó: Daily Record)

Lustig immár öt esztendeje futballozik Skócia egyik legnagyobb klubjánál, a Celtic csapatánál. A 30 éves védő ez idő alatt hozzászokhatott a kemény futballhoz, hiszen a skót liga kimondottan fizikális bajnokság, ráadásul skandináv játékosként eredendően lehet némi fogalma a férfias küzdelemről.

A svéd válogatott futballista most a Mirrornak adott interjút, és arra a kérdésre, hogy mi zavarja legjobban a labdarúgásban, így felelt: “A színészkedés”. Az interjút készítő újságíró menten ugrott, és nyomban Lustignak szegezte a kérdést: kit tart a világ legtöbbet színészkedő játékosának?

Neymar a világ legnagyobb színésze” – vágta rá Lustig. – “Mindig nagyon könnyen elesik, még akkor is, ha alig érsz hozzá.”

A Celtic játékosa egészen pontosan hatszor nézett farkasszemet a Barca támadósorával 2012 óta, így több alkalommal is szembeszállt Neymarral. Mondatai tehát saját tapasztalatokon is alapulnak. Ettől függetlenül azt is hangsúlyozta Lustig, hogy nem vitatja a brazil zseni futballtudását.

“Sokkal jobb nálam, így amennyiben fel akarom venni vele a versenyt, közel kell maradnom hozzá, és minél inkább belemászni a fejébe. Ez sok reakciója alapján sikerült” – emlékszik vissza Lustig alighanem kettejük összezördülésére utalva.

Akárhogy is, Neymar azért csak vágott egy gólt Skócia bajnokának az idei 7-0-s BL-összecsapás során, tehát a pszichológiai hadviselést van még hová fejleszteni.

Szerző: Draskovics Tamás